Boek over de ziekte van Lyme verschenen in de Week van de Teek

Array

Lyme, vaak een hel op aarde voor patiënten
Het is de Week van de Teek en daarom verscheen vandaag het boek ‘Lyme, een hel op aarde’ van Sandra Eeren bij Uitgeverij U2pi in Den Haag. De auteur liep zelf in 2004 een tekenbeet op tijdens een boswandeling met haar gezin, waarmee de ellende (ziekte van Lyme) voor haar begon. Over haar zoektocht naar erkenning, het medicijn en de oplossing schreef zij een boek.

Jaarlijks stijgt het aantal nieuwe patiënten met de Ziekte van Lyme in ons land. Daarom is het van groot belang dat iedereen bekend is met de ernstige gevolgen van de beet van een besmette teek. Sandra schreef haar boek om erkenning, steun en vertrouwen te bieden aan patiënten en hun omgeving.

boek lymeboek lymeZelf werd zij in haar leven geconfronteerd met ‘onbegrepen’ ziekten. Gedurende een slepende en vaak onverdraaglijke periode van zeven jaar wordt steeds duidelijker dat de ziektebeelden waar ze mee te kampen krijgt, de gevolgen van de ziekte van Lyme zijn. De artsen, die haar helpende hand moeten zijn, zoeken het keer op keer in de psychische hoek en zijn daarin onvermurwbaar. Sandra neemt het heft in eigen handen en start haar zoektocht waarbij ze zich met succes laat leiden door haar intuitie.

Lyme, een hel op aarde is verkrijgbaar in iedere boekhandel voor 14,95 euro, ISBN 978-90-8759-484-8

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen