Meander, Politie en OM ondertekenen convenant

Array

Logo-MeanderMeander Medisch Centrum, Politie en het Openbaar Ministerie hebben dinsdag 21 april een convenant ondertekend. Hierin zijn afspraken gemaakt over de veiligheid voor de patiënten, bezoekers en medewerkers in en om het ziekenhuis. Ook is vastgelegd hoe de drie partijen samenwerken als zich een geweldsincident voordoet in Meander en hoe de informatie-uitwisseling verloopt. Het convenant betreft alle locaties van Meander.

Politie en ziekenhuis hebben regelmatig met elkaar te maken, bijvoorbeeld wanneer er strafbare feiten worden gepleegd of wanneer er forensisch onderzoek gedaan moet worden. Manager Service Charlotte Overeem is vanuit Meander de contactpersoon voor de politie. “De veiligheid en bewaking in en om het ziekenhuis zijn in eerste instantie een zaak van Meander zelf. We doen er veel aan om agressie en geweld te voorkomen.

We brengen medewerkers vaardigheden bij hoe te reageren op verdriet, teleurstelling of woede. Dat vergt een professionele opstelling. Ook is er ter preventie altijd bewaking aanwezig in het ziekenhuis. Als er een strafbaar feit wordt gepleegd of de veiligheid van mensen wordt bedreigd schakelen we de politie in. Van agressie of geweld tegen patiënten, bezoekers of medewerkers wordt een melding of aangifte gedaan. In het convenant hebben we duidelijk afspraken gemaakt over de samenwerking tussen politie, OM en Meander.”

De afspraken die over de veiligheid op het terrein van het Meander Medisch Centrum aan de Maatweg gaan, gelden ook voor de andere daar gevestigde organisaties waaronder de Huisartsenpost, SymforaMeander en ROC.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen