Eenmaal wekelijkse GLP-1 receptor agonist voor volwassenen met diabetes type 2

Array

Trulicity® nieuwe behandeloptie voor volwassenen met diabetes type 2
Trulicity® is een eenmaal wekelijkse GLP-1 receptor agonist (RA) voor het verbeteren van de bloedglucoseconcentratie. Het geneesmiddel is beschikbaar in een gebruiksvriendelijke en gebruiksklare pen waarin de naald al bevestigd en veilig verborgen is.
Trulicity® 1,5 mg is vanaf heden, beschikbaar en vergoed voor de Nederlandse markt conform de huidige vergoedingscriteria van de GLP-1 RA klasse.

http://www.multivu.com/players/English/7356751-eli-lilly-and-company-trulicity-dulaglutide-improve-glycemic-control-type-2-diabetes/gallery/image/f386be93-4580-4fd6-abc1-bb45a6a276d0.HR.jpgLilly Nederland introduceert Trulicity®(dulaglutide) voor volwassenen met diabetes type 2 voor de verbetering van de glucoseregulatie. Trulicity laat naast een significante daling van het HbA1c , een daling van het gewicht zien[1] . De pen is ontwikkeld in nauwe samenwerking met patiënten en heeft enkele zeer gebruiksvriendelijke eigenschappen. De patiënt hoeft het geneesmiddel maar één keer per week te injecteren, onafhankelijk van de maaltijd. De pen is direct klaar voor gebruik en hoeft niet ontlucht te worden en de naald is al bevestigd en veilig verborgen.

Trulicity is geïndiceerd bij volwassenen met diabetes type 2 voor verbetering van de glucoseregulatie als:

· Adjuvante therapie

Wanneer in combinatie met andere glucose verlagende geneesmiddelen, waaronder insuline, deze samen met dieet en lichaamsbeweging onvoldoende glucoseregulatie geven.

· Monotherapie

Wanneer dieet en lichaamsbeweging alleen onvoldoende glucoseregulatie geven bij patiënten voor wie gebruik van metformine onwenselijk wordt geacht vanwege intolerantie of contra-indicaties.

Over de dosering

Trulicity 1,5 mg wordt aanbevolen voor patiënten die het geneesmiddel in combinatie met andere bloedglucose verlagende geneesmiddelen gebruiken en is vergoed conform de huidige vergoedingscriteria van de GLP-1 RA klasse. In tegenstelling tot de andere beschikbare GLP-1RA behoeft Trulicity niet te worden getitreerd. Mensen kunnen vanaf de aanvang van de therapie starten met de Trulicity 1,5 mg dosering. De Trulicity 0,75 mg dosering wordt aanbevolen voor hen die het als monotherapie gebruiken. Voor mogelijk kwetsbare populaties, bijvoorbeeld patiënten ? 75 jaar, kan 0,75 mg eenmaal per week als aanvangsdosering worden overwogen. Bij deze laatste versie van 0,75 mg dient rekening te worden gehouden met een bijbetaling door de patiënt.

Lilly Diabetes

Sinds de introductie van de eerste commerciële insuline in 1923 is Lilly wereldleider op het gebied van diabeteszorg. Tot op de dag van vandaag zet Lilly deze traditie voort door in te spelen op de uiteenlopende behoeften van mensen met diabetes en hun zorgverleners. Door middel van onderzoek en samenwerking, een breed en groeiend productportfolio en door voortdurende vastberadenheid om echte oplossingen te bedenken streven wij ernaar om het leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Meer informatie en de 1b tekst van Trulicity® kunt u vinden op: www.lilly.nl.

[1] SmPC Trulicity

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen