Nieuw in Rotterdam: Infobijeenkomst ‘Heeft mijn kind autisme?

0
347

autismeEén op de 100 Nederlanders heeft een vorm van autisme. Dat zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft een grote invloed op het leven van een kind en op het gezin. Voor ouders van kinderen van 4 t/m 6 jaar organiseert Lucertis, specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie, op 11 juni een gratis informatiebijeenkomst over autisme.

De bijeenkomst richt zich met name op ouders van kinderen van 4 t/m 6 jaar, omdat de overgang naar het basisonderwijs een periode is waarin kinderen met autisme fors kunnen vastlopen door de talige en sociale vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Het gaat om het zichtbare gedrag van uw kind. Kinderen met autisme vinden dingen moeilijk die voor anderen normaal zijn.

Enkele voorbeelden:

  • het voeren van een gesprek
  • het begrijpen van andere mensen of zelf iets duidelijk vertellen
  • het wennen aan verandering en zelfstandig zijn
  • samen kunnen spelen met andere kinderen en vriendschappen sluiten

 

Als uw kinderen moeite hebben met bovenstaande aspecten hoeft het niet meteen zo te zijn dat uw kind een stoornis heeft in het autisme spectrum. Heeft u vermoedens of heeft school of een zorgprofessional hier iets over opgemerkt bij uw kind? Meld u aan voor de gratis informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is kort, krachtig en praktisch. Ouders leren meer over autisme en krijgen handvatten aangereikt waardoor zij inzicht krijgen en zich minder machteloos voelen.

 

Datum: donderdag 11 juni 2015

Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: K P van der Mandelelaan 120, Rotterdam (bovenste etage Lucertis)

Parkeren: gratis

Dichtstbijzijnde metro: Kralingse Zoom

Aanmelden: 088-358 16 16

 

Meer informatie:

www.lucertis.nl