Nieuw in Rotterdam: Infobijeenkomst ‘Heeft mijn kind autisme?

Array

autismeEén op de 100 Nederlanders heeft een vorm van autisme. Dat zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft een grote invloed op het leven van een kind en op het gezin. Voor ouders van kinderen van 4 t/m 6 jaar organiseert Lucertis, specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie, op 11 juni een gratis informatiebijeenkomst over autisme.

De bijeenkomst richt zich met name op ouders van kinderen van 4 t/m 6 jaar, omdat de overgang naar het basisonderwijs een periode is waarin kinderen met autisme fors kunnen vastlopen door de talige en sociale vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Het gaat om het zichtbare gedrag van uw kind. Kinderen met autisme vinden dingen moeilijk die voor anderen normaal zijn.

Enkele voorbeelden:

  • het voeren van een gesprek
  • het begrijpen van andere mensen of zelf iets duidelijk vertellen
  • het wennen aan verandering en zelfstandig zijn
  • samen kunnen spelen met andere kinderen en vriendschappen sluiten

 

Als uw kinderen moeite hebben met bovenstaande aspecten hoeft het niet meteen zo te zijn dat uw kind een stoornis heeft in het autisme spectrum. Heeft u vermoedens of heeft school of een zorgprofessional hier iets over opgemerkt bij uw kind? Meld u aan voor de gratis informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is kort, krachtig en praktisch. Ouders leren meer over autisme en krijgen handvatten aangereikt waardoor zij inzicht krijgen en zich minder machteloos voelen.

 

Datum: donderdag 11 juni 2015

Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: K P van der Mandelelaan 120, Rotterdam (bovenste etage Lucertis)

Parkeren: gratis

Dichtstbijzijnde metro: Kralingse Zoom

Aanmelden: 088-358 16 16

 

Meer informatie:

www.lucertis.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen