Acties ambulances breiden uit

Array

Ambulancemedewerkers zijn nu al vier weken stiptheidsacties aan het voeren, verspreid over het land. Zij willen dat de werkgever, Ambulancezorg Nederland (AZN), snel goede cao-afspraken maakt met vakbonden FNV en CNV over verbetering van de werkomstandigheden, de werkdruk en de koopkracht. Alle ambulancemedewerkers houden zich strikt aan hun werktijden: ze voeren geen overwerk meer uit, werken geen extra diensten meer en nemen hun afgesproken pauze. Omdat de acties tot nu toe nog niet tot enige beweging bij de werkgever hebben geleid, breidt het ambulancepersoneel de acties uit en zullen de acties vanaf volgende week worden opgeschaald, bijvoorbeeld door werkonderbrekingen.

Ambulance1“Er heerst inmiddels grote verontwaardiging onder de ambulancemedewerkers”, aldus Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “Tijdens deze vier weken heeft de AZN heel veel dure uitzendkrachten ingehuurd. Kennelijk heeft de werkgever hier wel geld voor over, maar niet voor een fatsoenlijke loonsverhoging van het eigen personeel.”

Marco Dons, bestuurder CNV Zorg & Welzijn: “Ambulancepersoneel werkt dagelijks onder zware omstandigheden. De medewerkers hebben een hoge werkdruk, draaien regelmatig nachtdiensten en krijgen te maken met agressie. Hier moet dan ook een juiste waardering tegenover staan. Wij willen een structurele loonsverhoging van 2,5%, geen verplichte nachtdiensten voor oudere werknemers en een compensatie voor werknemers die zware avond- en weekenddiensten draaien.”

In de verschillende regio’s bespreken de actiecomitees momenteel hoe en wanneer de acties worden opgeschaald.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen