Verscherpt toezicht Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn verlengd

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het in december ingestelde verscherpt toezicht op het Diakonessenhuis met 6 maanden verlengd. De IGZ is van oordeel dat het ziekenhuis over het algemeen goede vooruitgang boekt met de nodige verbeteringen zoals de inzet van een cultuurverandering, maar dat het op een aantal onderdelen nog achterblijft. De inspectie heeft dan ook besloten het VT te verlengen op twee specifieke onderdelen, te weten de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg op de locatie Zeist en de implementatie van de nieuwe calamiteitenprocedure.

Tijdens het VT heeft de IGZ verbetermaatregelen gevraagd op locatie Zeist met betrekking tot de organisatie van zorg. De IGZ vraagt een beleidsplan met daarin opgenomen de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg gerelateerd aan de mogelijkheden en voorzieningen van het Diakonessenhuis locatie Zeist.

diakonessenhuisDaarnaast heeft de IGZ geconstateerd dat het ziekenhuis niet in staat was om binnen de gestelde termijn een procedure te implementeren om te leren van ongewenste uitkomsten van zorg. Inmiddels is deze procedure er wel en heeft het ziekenhuis heel recent een nieuw team ingesteld voor het doen van onderzoek naar calamiteiten. De IGZ heeft gezien deze recente start van dit team niet kunnen toetsen of de uitvoering van de calamiteitenprocedure daadwerkelijk verbeterd is en zal dit de komende periode toetsen.
De verlenging van het verscherpt toezicht betekent dat de inspectie (onaangekondigde) inspectiebezoeken aan het ziekenhuis blijft brengen en de voortgang blijft volgen met onder andere gesprekken met medewerkers op de werkvloer. Het verscherpt toezicht wordt direct opgeheven als de inspectie vaststelt dat de implementatie van de calamiteitenprocedure en de te nemen verbeteringen op de locatie Zeist zijn gerealiseerd.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen