Baalderborg en CLB zetten handtekening voor meerdere zorgdomotica projecten

Array

De Baalderborg Groep en CLB Integrated Solutions zetten ieder hun handtekening voor meerdere zorgdomotica projecten. De intensieve samenwerking tussen beide partijen leidt tot efficiënte oplossingen bij de implementatie van zorgdomotica. De Baalderborg Groep heeft hiermee een passend antwoord op de steeds veranderende zorgvraag en een toekomstgerichte oplossing. Recente voorbeelden zijn de totstandkoming van de locaties in Stegerveld, Bergentheim, Slagharen, Nijverdal, Den Ham, Vroomshoop en Emmen.

contract tekenen handtekeningHet concept: de blauwdruk
De komende jaren wordt er geïnvesteerd in modernisering van bestaande CLB zorgdomotica-systemen binnen De Baalderborg Groep. Dit betekent dat bestaande systemen worden omgebouwd. De nieuwe systemen op basis van IP functioneren beter waardoor er eenvoudiger met elkaar gecommuniceerd kan worden. Daarnaast kunnen er zowel oplossingen van CLB als merkvreemde oplossingen aangesloten worden op het nieuwe systeem. Deze oplossingen kunnen vervolgens via één interface beheerd worden.

CLB heeft samen met De Baalderborg Groep doelgroepafhankelijke blauwdrukken ontwikkeld. Dit houdt in dat de infrastructuur van de bekabeling en de bijbehorende technische voorzieningen volledig zijn ingericht. Het systeem is in de basis opgebouwd zonder plaatsing van apparatuur. Naarmate de zorgvraag voor de cliënten verandert, kan het systeem binnen 1 werkdag worden uitgebreid of ingeperkt.

Door de toepassing van deze blauwdrukken heeft de Baalderborg Groep een uniform en zeer dynamisch systeemconcept dat invulling geeft aan de voortdurend veranderende zorgbehoeftes terwijl investeringen laag worden gehouden.

Centrale nachtzorg

De Centrale Nachtzorg in Hardenberg speelt binnen de Baalderborg Groep een belangrijke rol. Zorgoproepen, waaronder meldingen van het akoestische uitluistersysteem, worden centraal in Hardenberg bewaakt en opgevolgd. De Centrale Nachtzorg zal op korte termijn worden omgezet naar een centrale zorgpost waar 24 uur per dag wordt bewaakt, waardoor nacht ook dag wordt. De zorg voor ouderen en cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking zal steeds meer aangestuurd worden vanuit de Centrale Zorgpost. Daarmee verhoogt de Baalderborg Groep haar service en kwaliteit op de dienstverlening.

Akoestische Bewaking 3e Generatie
Er wordt binnen de Baalderborg Groep veel gebruik gemaakt van akoestische uitluistersystemen. Op het terrein in Hardenberg zal worden begonnen met het gebruik van Akoestische Bewaking 3e Generatie (AB3). AB3 is uniek omdat het systeem specifieke geluiden kan herkennen, hierdoor kunnen ongewenste geluiden worden uitgefilterd. Deze unieke eigenschap maakt het mogelijk om ook in de dagsituatie uit te luisteren. Door specifieke persoonsafhankelijke instellingen kan er nog beter en verfijnder uitgeluisterd worden, waardoor er minder ongewenste oproepen binnenkomen en het aantal gewenste oproepen wordt geoptimaliseerd. Door deze kwaliteitsverbetering kan de centrale zorg zich nog beter focussen op de zorgbewakingsprocessen en ondervinden cliënten minder inbreuk op de privacy.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen