Vanaf 22 juni kunnen huisartsen eerstelijns diagnostiek aanvragen via ZorgDomein bij het Laurentius Ziekenhuis Roermond en bij Meditta locaties Roermond en Echt

ehealthVanaf 22 juni 2015 kunnen huisartsen in de regio Roermond en Echt digitaal eerstelijns diagnostiek aanvragen via ZorgDomein bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond én bij Meditta op locatie Laurentius Ziekenhuis Roermond en locatie Echt. ZorgDomein wordt door de huisartsen in de regio al volop gebruikt voor het digitaal verwijzen van patiënten naar de poliklinieken van onder andere het Laurentius Ziekenhuis. Nu komt hier de mogelijkheid bij om ook digitaal alle vormen van eerstelijns diagnostiek aan te vragen, denk aan laboratoriumdiagnostiek, beeldvormende onderzoeken, functieonderzoeken, etc. Binnenkort zal ook het diagnostisch aanbod van Meditta op locatie SJG Weert worden ontsloten, waaronder laboratoriumdiagnostiek.

Voordelen patiënt, huisarts en de zorginstelling
Voor het aanvragen van een eerstelijns diagnostiek komt de huisarts in ZorgDomein met één klik in het juiste aanvraagformulier terecht. Hierdoor verloopt de aanvraag snel en gestructureerd. Daarnaast biedt ZorgDomein ook een helder overzicht van het beschikbare diagnostiekaanbod van de aangesloten zorginstellingen en de bijbehorende toegangstijden.

Het digitaal aanvragen van eerstelijns diagnostiek zorgt ervoor dat de aanvraag altijd juist en volledig naar de betreffende afdeling van het ziekenhuis of het diagnostische centrum wordt verzonden. De patiënt heeft na de aanvraag inzicht of hij/zij op inloop terecht kan of dat een afspraak nodig is. Bij het maken van de afspraak beschikt de afdeling over alle benodigde informatie om de patiënt voor het juiste onderzoek in te plannen. De specialist beschikt voorafgaand aan de afspraak met de patiënt over alle informatie die nodig is voor het uitvoeren van een kwalitatief goed onderzoek.