Borstvoedingszorg in Meander Medisch Centrum: opnieuw keurmerk

0
389

Meander Medisch Centrum heeft opnieuw het WHO / UNICEF certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ behaald. Dat betekent dat vrouwen die in het ziekenhuis bevallen kunnen rekenen op goede begeleiding bij het geven van borstvoeding.

De Stichting Zorg voor Borstvoeding kende het certificaat toe aan de afdeling Meander Moeder Kind. Het geeft aan dat de zorg voldoet aan internationaal gestelde criteria en dat de kwaliteit en uitvoering hiervan goed is verankerd in beleid en voortdurend wordt bewaakt. Meander werkt op basis van de ‘Tien Vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding’, ontwikkeld door UNICEF en de World Health Organization. Moedermelk bevordert de groei van de baby en de ontwikkeling van de hersenen en heeft ook aantoonbare voordelen voor de moeder.

Borstvoedingszorg1

Eline de Graaf, lactatiekundige, ziet de blijvende inspanningen van het Moeder Kind team beloond. ‘Op alle punten van de Tien Vuistregels scoren we meer dan goed. Heel belangrijk hierbij is dat moeder en kind altijd bij elkaar blijven op hun eigen Moeder Kind-kamer. Ook de partner wordt actief betrokken bij de verzorging. Dit zorgt dat borstvoeding de grootste kans op slagen heeft. Samen met de intensieve scholingen aan het hele team en ons nieuwe kolfbeleid is dit de sleutel geweest voor deze zeer positieve beoordeling.”

De afdeling Meander Moeder Kind
In 2014 werden bijna 2400 kinderen geboren in Meander. De kraamafdeling en de afdeling neonatologie vormen, samen met de kinderafdeling, Meander Moeder Kind. Zieke moeders en/of –baby’s worden bij elkaar verzorgd op één van de 24 Moeder Kind-kamers op de kraamafdeling. Daarnaast zijn er 16 bedden voor zieke pasgeborenen tot 3 maanden.

Bron: Meander Medisch Centrum

Vorig artikelLymefighters gezocht!
Volgend artikelVerscherpt toezicht op het Leendert Meeshuis opgeheven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.