Saxenburgh Groep ontvangt kwaliteitskeurmerk Stomavereniging

Array

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg voldoet aan de kwaliteitseisen voor goede stomazorg binnen ziekenhuislocaties in Nederland. De Saxenburgh Groep ontving hiervoor het kwaliteitskeurmerk van de Stomavereniging. Het keurmerk werd al eerder behaald in 2014, afgelopen week kreeg het ziekenhuis het groene vinkje voor 2015. De patiëntenvereniging stelt deze kwaliteitseisen vast, samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen.

Groen Vinkje
De Stoma Zorgwijzer laat zien welke stomazorg op welke ziekenhuislocaties mogelijk is en of het voldoet aan de 13 normen voor goede stomazorg, vanuit het perspectief van stomadragers.

patientenwijzer_groenvinkjeVoldoet een ziekenhuis aan de normen dan krijgt het ziekenhuis in de Stoma Zorgwijzer het groene vinkje. Het keurmerk van dit jaar laat zien dat de stomazorg binnen de Saxenburgh Groep ook in 2015 goed op orde is. De Stomavereniging stimuleert ziekenhuislocaties de stomazorg beter af te stemmen op de wensen en behoeften van (aankomende) stomadragers. Op de website kan men informatie zoeken, vergelijken of lezen wat een stomadrager mag verwachten van de zorg. De wijzer helpt bij het maken van een gemotiveerde keuze. Zie www.stomazorgwijzer.nl voor meer informatie.

Om patiënten goed te informeren organiseren de stomaverpleegkundigen van de Saxenburgh Groep ongeveer drie keer per jaar een stomaochtend. De eerst volgende bijeenkomst zal rond eind oktober plaatsvinden. Deze ochtend is bedoeld om aanwezigen te informeren en ze in een ontspannen sfeer met elkaar in gesprek te laten gaan. Dragers van een stoma kunnen hun ervaringen delen met elkaar en met de zorgprofessionals.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen