Basis- en profielartsen opgelet! Per 1 januari 2017 herregistratie BIG-register

Array

wet-BIG-183x200Op 1 januari 2017 moeten veel basis- en profielartsen zich voor de eerste keer herregistreren in het BIG-register van het CBIG. Veel artsen realiseren zich nog niet dat deze datum snel nadert. Medisch Contact besteedt samen met de KNMG aandacht aan dit onderwerp om artsen hierop te attenderen.

Eisen voor herregistratie
De eisen voor herregistratie als basisarts komen er in het kort op neer dat in vijf jaar tijd 2080 uur werkervaring moet zijn opgedaan. Alleen werkervaring in de individuele gezondheidszorg en binnen het deskundigheidsgebied van de arts mag meetellen. Welke werkzaamheden hier exact onder vallen is niet in alle gevallen duidelijk. De KNMG voert hierover samen met LAD en KAMG intensief overleg met het ministerie.

Bron: KNMG

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen