Patiënten waarderen Saxenburgh Groep via ZorgkaartNederland

Array

ZorgkaartNederland is de grootste, onafhankelijke waarderingssite voor de zorg van de landelijke patiënten- en cliëntenorganisatie NPCF. De organisatie biedt een overzicht aan van inmiddels 230.000 waarderingen voor zorgorganisaties en zorgverleners. De Saxenburgh Groep hecht veel waarde aan de waarderingen en verbeterpunten van patiënten en cliënten voor de verschillende locaties en ziet dit hier graag terug. Mede door deze terugkoppeling kan de kwaliteit van zorg worden verbeterd.

saxenburghZorgconsumenten kunnen naast het ziekenhuis of de zorgcentra ook individuele zorgverleners waarderen zoals medisch specialisten, huis- en tandartsen, fysiotherapeuten. Naast waarderingen biedt de website ook (kwalitatieve) informatie over aandoeningen, keuze-informatie en keurmerken. ZorgKaartNederland is inmiddels meer dan een miljoen keer geraadpleegd.

Het Röpke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft per juli 2015 een gemiddelde cijfer van 8.6, waarbij 94% van de mensen die reageren het ziekenhuis aanbeveelt. Voorbeelden van een recente waarderingen: “Spoedopvang netjes en snel, ook aandacht voor familie. Zorg ontzettend goed. Vader zag er keurig verzorgd uit en was ontzettend tevreden over de zorg. Komen snel bij een hulpvraag en zijn altijd vriendelijk. Behandeling werd snel en goed ingezet.”

De Saxenburgh Groep is blij met de overwegend positieve waarderingen van patiënten en cliënten. Voorzitter Raad van bestuur Henri Janssen: “Dat bevestigt dat wij met ons ziekenhuis en met onze ouderenzorg op de goede weg zijn. Wij staan open voor reacties van patiënten en cliënten en geven daarom organisatiebreed aandacht aan de mogelijkheid om te reageren via ZorgKaartNederland.”

Vanaf juli 2015 kunnen patiënten en cliënten informatie van ZorgkaartNederland terug zien in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, Dagziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden, de poliklinieken in Ommen en Westerhaar en alle 9 locaties voor ouderenzorg. Bezoek www.zorgkaartnederland.nl voor meer informatie, of voor het toevoegen van een waardering of verbeterpunt.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen