Hoopgevende eerste resultaten ebola-vaccin VSV-EBOV

De eerste klinische test van het ebola vaccin in Guinee blijen succesvol tegen het levensgevaarlijke ebolavirus .Directeur Margaret Chan van de Wereldgezondheidsorganisatie spreekt van een ‘extreem veelbelovende’ ontwikkeling.Het vaccin, VSV-EBOV bleek effectief te zijn bij alle testpersonen. De WHO maakt vandaag de eerste onderzoeksresultaten bekend. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet.

vaccinIn vervolgonderzoeken moet worden onderzocht wat de beste manier van vaccinerenis. Tijdens dit onderzoek zijn proefpersonen ingeënt die in aanraking zijn geweest met ebolapatiënten, om zo een ‘beschermende ring’ te maken van immune mensen rond een ebolapatiënt. Op die manier moet voorkomen worden dat het virus zich kan verspreiden. Inmiddels wordt ook het ebolavaccin getest op kinderen.
Dit onderzoek is uitgevoerd door de Guinese regering, WHO, Artsen Zonder Grenzen en het Noorse Instituut voor Volksgezondheid, en startte op 23 maart om de effectiviteit en veiligheid te testen. Inmiddels zijn 4000 mensen ingeënt. De proefpersonen in de studie ware allemaal familie, vrienden en medisch personeel die contact hadden gehad met iemand die besmet was met ebola.  Allen hebben vrijwillig meegewerkt.

Bron: WHO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen