Sanofi breidt samenwerking met Medicines for Malaria Venture uit

Array

Sanofi heeft de samenwerking met Medicines for Malaria Venture (MMV) uitgebreid om gezamenlijk een nieuwe, eenmalige, vaste-dosis behandeling voor malaria te ontwikkelen.

De samenwerking begon in 2011 met een driejarig onderzoeksproject om veelbelovende verbindingen van Sanofi te selecteren voor de ontwikkeling van een behandeling van malaria. In elke fase is het project geëvalueerd door een gezamenlijke Sanofi – MMV stuurgroep. De samenwerking leverde twee mogelijke behandelingen op: OZ439 / piperaquine en OZ439 / Ferroquine. In beide gevallen gaat het om een enkele, vaste-dosis combinatietherapie, die onafhankelijk is van artemisine.
malariamugGezamenlijk onderzoek
De uitbreiding van de samenwerking tussen Sanofi en MMV maakt het mogelijk om nog deze zomer te starten met fase 2b onderzoek voor OZ439 / Ferroquine. Voor OZ439 / piperaquine loopt al een fase 2b klinisch onderzoek. Aan het einde van deze onderzoeksfase wordt bepaald of een van de twee combinaties voldoet aan de criteria voor promotie naar onderzoeksfase 3.

Sanofi en malariabehandelingen
Sanofi is al heel lang betrokken bij het aanpakken van bedreigingen voor de volksgezondheid, zoals malaria. “Als de resistentie tegen de huidige malariatherapieën toeneemt, is het essentieel dat we innoveren om de effectiviteit en het gemak van malariabehandelingen te verbeteren,” aldus Gary Nabel, Chief Scientific Officer bij Sanofi. De uitbreiding van de succesvolle samenwerking met MMV levert een bijdrage aan de uitroeiing van malaria.

Behoefte nieuwe behandelingen
De behoefte aan malariabehandelingen op basis van artemisine combinatietherapieën (ACT) is toegenomen in Zuidoost Azië. Met als gevolg een groeiende bezorgdheid dat de resistentie tegen deze behandelingen zich kan verspreiden naar Afrika, waar ongeveer 90 procent van de naar schatting 584.000 jaarlijkse sterfgevallen door malaria plaatsvindt.

Naast het bestrijden van de groeiende resistentie tegen de huidge malariabehandeling, kunnen artemisinine-onafhankelijke therapieën de toegang tot de adequate behandeling van patiënten in endemische landen waar therapietrouw een belangrijk punt van zorg is verbeteren. De nieuwe combinatie therapieën zouden worden toegediend in een enkele dosis. De werkzaamheid van deze enkelvoudige doses worden geëvalueerd en vergeleken met bestaande ACT-behandelingen.

Over Medicines for Malaria Venture
Medicines for Malaria Venture (MMV) streeft ernaar om de gevolgen van malaria te verminderen door het ontdekken, ontwikkelen en faciliteren van de levering van nieuwe, effectieve en betaalbare geneesmiddelen tegen malaria. Met haar partners, zoals Sanofi, beheert MMV de grootste portfolio van R & D projecten op het gebied van malariabehandelingen. Het omvat meer dan 65 projecten.

Bron: Geneesmiddelendebat

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen