Publieksvriendelijke actie ambulancepersoneel tijdens SAIL-IN

0
221

Op woensdag 19 augustus houdt het ambulancepersoneel samen met de politie een publieksvriendelijke demonstratie tijdens de SAIL-IN van 17.00 tot 18.00 uur.

Op een centrale plek aan het IJ staan diverse ambulancevoertuigen opgesteld. Zo kunnen toeschouwers naast de mooie TALL-ships ook de voertuigen van de hulpverleners bekijken. Ambulancemedewerkers lichten toe wat hun werk allemaal inhoudt en waarom er al sinds maart actie wordt gevoerd voor betere arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden. Politiemedewerkers ondersteunen de actie met hun voertuigen.

AMBU_FNV SAIL‘Al maanden houden ambulancemedewerkers stiptheidsacties en werkonderbrekingen om aandacht te vragen voor het cao-conflict’ zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘Ze moeten hun werk dagelijks onder zware omstandigheden doen. Daar moet ook de juiste waardering tegenover staan. Onze eis is dat het werken in nachtdiensten vanaf 55 jaar niet langer verplicht mag worden. Daarnaast willen we meer koopkracht door een structurele loonsverhoging van 2,5% en het niet tornen aan de onregelmatigheidstoeslag.’   

De bemanningen blijven tijdens SAIL-IN te allen tijde beschikbaar voor inzet van spoedwerkzaamheden.

Bron: FNV

Vorig artikelParasiet profiteert van menselijke ingrepen in de natuur
Volgend artikelSpaarne Gasthuis krijgt keurmerk voor goede vaatzorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.