Ruim 100 BN’ers roepen op: ‘Red de zorg’

noodoproepRuim honderd prominente Nederlanders zoals Jan Mulder, Guido Weijers, Ciska Dresselhuys, Jochem van Gelder en Jan Slagter steunen vandaag in advertenties in de Telegraaf en Volkskrant de Red de Zorg actie. Op 12 september organiseert de FNV een grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam.

FNV-bestuurder Gijs van Dijk: ‘De grote steun voor Red de Zorg die er ook onder prominente Nederlanders is, laat zien hoe breed de zorgen om de zorg leven.’ De FNV is op 1 mei van dit jaar de petitie Red de Zorg gestart. Binnen zes weken is deze door 736.000 mensen ondertekend. Hierover debatteerde de Tweede Kamer gisteren. Ook bleek uit een peiling van Maurice de Hond dat 85% van de Nederlanders ‘nee’ zegt tegen bezuinigingen op de zorg.

Red de zorg demonstratie
De FNV organiseert in navolging van de petitie ‘Red de Zorg’ op 12 september een grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam. Van Dijk: “We zien dat er veel animo is om voor goede zorg op te komen. Logisch, want iedereen heeft wel met zorg te maken, bijvoorbeeld omdat je ouders zorg nodig hebben, omdat je kind chronisch ziek is of omdat je zelf werkt in die sector.” De actievoerders zullen vanaf 11 uur verzamelen op het Damrak. Vervolgens lopen zij een mars dwars door de stad naar het Westerpark. Voor meer informatie  en aanmelden: www.fnvvoorzorg.nl

Miljardenbezuinigingen
In de afgelopen twee jaar heeft het kabinet miljarden bezuinigd op de zorg. Honderdduizenden kwetsbare ouderen, kinderen, gehandicapten en mensen met psychiatrische problemen krijgen hierdoor niet meer de zorg die nodig is. Ook zijn al 65 duizend zorgverleners hun baan kwijt geraakt. De werkdruk in de zorg is in het algemeen torenhoog en dat gaat ten koste van goede zorg. De FNV voert al langere tijd actie tegen de ontslagen en het kabinetsbeleid.