Alphega apotheek Zorgmakelaar en Zilveren Kruis bereiken overeenstemming

Array

zilveren kruisEenjarige overeenkomst over farmaceutische zorg
Verzekerden van Zilveren Kruis kunnen ook in 2016 blijven rekenen op toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenstemming die de Alphega apotheek Zorgmakelaar en Zilveren Kruis op vrijdag 4 september hebben bereikt.

Dat de Alphega apotheek Zorgmakelaar nu ook met Zilveren Kruis tot afspraken is gekomen, betekent dat inmiddels met een groot deel van de zorgverzekeraars overeenstemming is bereikt over de farmaceutische zorg voor 2016 en in sommige gevallen ook voor 2017. De verwachting is dat overeenkomsten met de resterende grote zorgverzekeraars binnen enkele weken volgen.

Van zorg verzekerd
Verzekerden van Zilveren Kruis kunnen door deze overeenkomst ook in 2016 blijven rekenen op farmaceutische zorg bij de Boots apotheken en de Alcura apotheek én bij de zelfstandige Alphega apotheken, wanneer die ervoor kiezen ook tot deze afspraken toe te treden.

In de eenjarige overeenkomst zijn onder meer concrete afspraken gemaakt over een aanscherping van het basistarief en een verbetering van de voorwaarden. Ook wordt de zorgmodule ‘verbetering van therapietrouw’ bij astma/ COPD en diabetes ingezet en zijn er afspraken over de Medisch Farmaceutische Beslisregels, waaronder het ‘doelmatigheidsprogramma’.

Kwaliteit van zorg
Deze eenjarige overeenkomst geeft een nieuwe impuls aan de kwaliteit van de farmaceutische zorg, met oog voor de betaalbaarheid ervan. Er zijn voor de apothekers vergoedingen vastgesteld bij opname of ontslag uit ziekenhuis en er is een optimale beloning voor meerwekelijks leveren overeengekomen. Deze overeenkomst voorziet ook in een tariefdifferentiatie tussen preferentie- en IDEA beleid.

De afspraken uit deze overeenkomst passen in de gezamenlijke visie van de Alphega apotheek Zorgmakelaar en Zilveren Kruis waarbij kwaliteit van zorg, kostenbeheersing en klantbeleving centraal staan. Hierbij worden de kennis en kunde van zowel de apotheker, de zorgverlener in de eerste lijn, als de zorgverzekeraar optimaal benut en draait de zorg om het belang van de klant.

Alphega apotheek Zorgmakelaar
De Alphega apotheek Zorgmakelaar vertegenwoordigt onder andere Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek. Onderhandelen met zorgverzekeraars en het beoordelen van contracten is tijdrovend en vraagt bovendien gespecialiseerde kennis en ervaring. Daarom maken steeds meer zelfstandige apothekers gebruik van de Alphega apotheek Zorgmakelaar. Deze zorgmakelaar onderhandelt ten behoeve van de aangesloten apothekers met de zorgverzekeraars. De aangesloten apotheken kunnen vervolgens zelf bepalen of zij willen toetreden tot de gemaakte afspraken. Daarmee profiteren apothekers, zorgverzekeraars en patiënten van de kracht en de kennis van het collectief. Lees meer op www.alphega-apotheek.nl/zorgmakelaar.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen