Voelrondleiding bij Body Worlds voor blinden en slechtzienden

Array

Speciale rondleiding voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers bij anatomiemuseum BODY WORLDS
Amsterdam, 30 september 2015 – Tijdens Wereld Zichtdag op donderdag 8 oktober organiseert anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam voor de tweede maal de Blind Day. Op deze dag is de expositie uitzonderlijk toegankelijk voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers. Bij hoge uitzondering bekijken zij onder begeleiding van een gids enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten, door te voelen.

Voorlichting en educatie over het menselijk lichaam is het voornaamste doel van BODY WORLDS. Wetenschapper en anatoom Dr. Gunther von Hagens en Dr. Angelina Whalley vinden dat iedereen de kans moet hebben om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Vanuit dit standpunt wordt jaarlijks de Blind Day georganiseerd.

Praktische informatie
De rondleiding op 8 oktober om 14:00 uur is reeds volgeboekt door de stichting Doofblinden in Beweging (DbiB). Voor de rondleiding van 11:00 uur zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Deelnemers dienen zelf voor begeleiding te zorgen. Een speciaal ‘Blind Day ticket’ kost € 20,- en is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider.

Reserveer op voorhand online via: www.bodyworlds.nl/blind-day.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen