Diabetesmarkt en informatiebijeenkomst in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum organiseert samen met de Diabetesvereniging Nederland op zaterdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, een informatiedag over diabetes. Mensen met diabetes en belangstellenden zijn van harte welkom op de diabetesmarkt en de informatiebijeenkomst in Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Diabetesmarkt
De Diabetesmarkt is te bezoeken van 9.30 tot 15.00 uur in de Laan. Bezoekers kunnen gratis hun bloedglucose laten prikken door diabetesverpleegkundigen. Er is informatie voor alle leeftijdsgroepen. De kinderdiabetesverpleegkundigen van Meander zijn aanwezig. Een bijzondere ‘gast’ is robot Charlie van TNO, die kinderen leert omgaan met diabetes. Stichting 1 Diabetes richt zich op jong-volwassenen. Daarnaast kunnen bezoekers informatie ontvangen van de diëtisten van Meander en diverse organisaties, zoals de Diabetesvereniging Nederland en Bosman. “We starten ’s ochtends op tijd, zodat mensen met kinderen ook de Sinterklaasintocht in Amersfoort of op televisie kunnen zien”, aldus diabetesverpleegkundige Jacqueline van Ittersum.

Informatiebijeenkomst
Diabetespatiënten en belangstellenden zijn welkom bij de informatiebijeenkomst van 11.00 tot 12.00 uur in het Auditorium. Internist-endocrinoloog dr. P.C. Oldenburg-Ligtenberg geeft informatie over diabetes en de behandeling. Dr. M.W. van Ittersum, hogeschooldocent Opleiding Fysiotherapie& post-doc onderzoeker Quantified Self Insitute Hanzehogeschool Groningen gaat in op gezond leven met diabetes en de (on)mogelijkheden van technologische ontwikkelingen voor zelfmanagement.
Voor de informatiebijeenkomst dient u zich bij voorkeur aan te melden via de Diabetesvereniging Nederland: https://middennederland.dvn.nl (ga naar Agenda, Diabetesdag Meander).
E-mailen of bellen kan ook: Jan Neels, eemland@dvn.nl of 06-53453886.

Bron: Meander Medisch Centrum