Lareb: Onderwijspakket over bijwerkingen

0
501

Voor een veilig gebruik van geneesmiddelen is goede kennis over bijwerkingen van groot belang. Artsen en apothekers zien bijwerkingen in de dagelijkse praktijk. Het melden van deze bijwerkingen draagt bij aan kennis over bijwerkingen en een veiliger gebruik van geneesmiddelen. Om de artsen van de toekomst goed voor te bereiden op deze taak, is een landelijk onderwijspakket over bijwerkingen ontwikkeld.

Het onderwijspakket bestaat uit presentaties en casuïstiek over bijwerkingen van geneesmiddelen, maar ook over geneesmiddelen tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Tot slot is er voor coassistenten een meldopdracht om een bijwerking uit de praktijk te melden bij het Bijwerkingencentrum Lareb.

Het pakket wordt nu ingezet bij Geneeskunde opleidingen maar is ook geschikt voor opleidingen tot verpleegkundig specialist, physician assistant en nurse practitioner.

Meer informatie over het onderwijspakket vindt u hier.
Het landelijk onderwijspakket is een samenwerking tussen het Bijwerkingencentrum Lareb, de Commissie Onderwijs Zaken van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (COZ – NVKF&B) en het instituut RECIPE van het VUmc.
Bron: Lareb
BRONLareb
Vorig artikelExtra alert op MRSA besmetting vluchteling
Volgend artikelDwangmatige controle door OCS-patiënten houdt obsessie in stand
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.