Lucht in Nederland is viezer dan gedacht

0
1122

Luchtvervuiling kan bij iedereen tot klachten leiden, vooral als je ‘n longziekte hebt
Gezondheid moet voorop staan in de aanpak van de luchtkwaliteit. Met de juiste aanpak wordt de lucht gezonder voor iedereen. Uit onderzoek weten we wat effectief is. Beginnen bij de bron is een eerste belangrijke stap. We moeten simpelweg de lucht schoner maken door minder te vervuilen. Minder verkeer: dat kan. Vervoer zonder uitstoot, de techniek is er. Grote vervuilers in het verkeer aanpakken, het gebeurt steeds meer. En we kunnen allemaal naar school of de supermarkt lopen en fietsen, naar ons werk gaan met de trein, vergaderen via de telefoon en niet op hout stoken. Wat kun je doen om vieze lucht te vermijden?

Luchtvervuiling zoals fijnstof uit houtkachels kan longziekten als astma en COPD veroorzaken en verergeren. Bij kinderen kan het de ontwikkeling van de longen belemmeren, waardoor ze later last blijven houden van hun longen. Jaarlijks worden duizenden mensen ziek van luchtvervuiling en gaan er zelfs dood aan. Luchtvervuiling kan bij iedereen tot klachten leiden, maar vooral bij mensen die al een longziekte hebben. Zij hebben klachten als benauwdheid, heftiger en vaker astma-aanvallen. Hierdoor kunnen medicijngebruik en ziekteverzuim toenemen. De klachten leiden zelfs tot meer spoedopnames in het ziekenhuis.
LF14014_Infographic_buitenlucht_72DPI

Bron: Longfonds

Vorig artikelKoningin Máxima terug naar Nederland waarna ziekenhuisopname volgt
Volgend artikelIndicaties Bayer’s NOAC uitgebreid met DVT en LE
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.