Miljoenenwinsten verzwegen door Slotervaartziekenhuis?

Array

Volgens de NOS is met de productie van heroïne door het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam jarenlang miljoenen verdiend. De harddrug werd door een aparte BV van het ziekenhuis gemaakt en geleverd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. In de jaarverslagen van het ziekenhuis zou er niets van vermeld staan.

Parool-redacteur Bas Soetenhorst en NRC-redacteur Jeroen Wester laten vrijdag hun boek De kraak van het Slotervaartziekenhuis en de avonturen van Aysel Erbudak verschijnen waarin deze gang van zaken wordt beschreven

Het Slotervaartziekenhuis heeft aangekondigd vandaag met een reactie te komen.

VWS gebruikt de heroïne voor langdurig verslaafden die behalve methadon in achttien klinieken in Nederland door hulpverleners wordt toegediend.

Het Slotervaart ziekenhuis ontvangt jaarlijks drie miljoen euro voor het maken en leveren van de heroïne waarvan ruim één miljoen als netto winst in de speciale heroïne-bv van het ziekenhuis terecht kwam. Sinds 2005 heeft deze bv het alleenrecht op de legale productie van heroïne. Aldus het bericht van de NOS.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen