JBZ: Werken aan Verpleegkundig Leiderschap

Array

Symposium Werken aan Verpleegkundig Leiderschap op woensdag 21 januari 2016
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis nodigt u van harte uit voor het symposium:  Werken aan Verpleegkundig Leiderschap. Georganiseerd voor  Medisch Managers, Verpleegkundigen, HR adviseurs, (bedrijfs)opleiders, VAR leden, Raad van Bestuur, Unithoofden.

In het regeerakkoord 2014 is de regeling: “Kwaliteitsimpuls Zorgpersoneel” afgesproken. De regeling behelst een subsidie voor een periode van 4 jaar (2014-2017) en wordt officieel aangeduid als: Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuiszorg. Doel van deze regeling is, zoals de titel al doet vermoeden, om een impuls te geven aan de verbetering van kwaliteit van zorgpersoneel door te investeren in opleiding en ontwikkeling aan de hand van een strategisch opleidingsplan. Het verantwoordingskader van de subsidieregeling is een zg. ‘licht regime’. Dat betekent concreet dat de verantwoording van de besteding van middelen op strategisch niveau is gelegd en aan de hand van het strategisch opleidingsplan wordt gedaan. Geen ‘bonnetjes en urenstaten’ maar wel monitoring van de resultaten.

Het in 2013 ingevoerde onderscheid tussen niveau 4 en 5 verpleegkundigen in functie- en competentieprofiel en inschaling betekent voor het JBZ dat er daadwerkelijk een onderscheid tussen deze rollen wordt gemaakt; de weg naar daadwerkelijke operationalisering van dit verschil is echter lang. Zittende HBO-opgeleide verpleegkundigen hebben zich tot nu toe nauwelijks kunnen spiegelen aan HBO-rolmodellen. Om de gewenste situatie van kwalitatieve verbetering te bereiken is het daarom van belang om opleidingsinterventies te richten op het ontwikkelen van het verpleegkundig rolmodel van met name niveau 5 verpleegkundigen.  In opdracht van het platform Verpleegkundig  Leiderschap is het opbouwprogramma Verpleegkundig Leiderschap ontwikkeld.

Vandaar het thema:
Werken aan: Verpleegkundig Leiderschap
Op 21 januari 2016 bent u, na aanmelding, van harte welkom in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch. Tijdens dit symposium krijgt u handvatten uitgereikt om daadwerkelijk een verschil in MBO-HBO niveau te creëren waardoor er meer professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep naar voren komt. Met als doel: betere verpleegkundige patiëntenzorg.

U kunt u hier aanmelden of de uitnodiging bekijken.

Voor meer  informatie kunt u terecht bij: E. te Kamp, programma ondersteuner Verpleegkundig Leiderschap
Email: [email protected] of Telefoon: ( 073) 5538539
Programma

14.30 uurOntvangst en inschrijving
15.00 uurWelkom
Dhr. H.P.J. (Piet-Hein) Buiting, voorzitter Raad van Bestuur
15.15 uurWaarheen… Waarvoor ….
Mw. B. (Britt) Merrienboer, voorzitter VAR
15.30 uurDe weg (2009-2017)
Mw. M. (Marjolein) Schouten, bedrijfsmanager Jeroen Bosch Academie
16.00 uurMBO/HBO op de afdeling
Mw. B. Leijten, verpleegkundige niveau 4 neurologie, blogger in Nursing
16.15 uurDe nut en noodzaak van Verpleegkundig Proces
Wolter Paans
16.45 uurHoe EBP de verpleegkundige zorg echt beter maakt
Hester Vermeulen
17.15 uurKlinisch redeneren: een kwestie van pro actief denken én handelen
Marc Bakker
17.45 uurpauze
18.30 -19.15 uurWorkshop Ronde 1
19.20 – 20.05 uurWorkshop Ronde 2
20.10 uurAfsluiting/ buffet
Dhr. H. (Harry) Sonnenschein,
programma manager Verpleegkundig Leiderschap

Namens het Jeroen Bosch Ziekenhuis,
Piet-Hein Buiting,Voorzitter Raad van Bestuur

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen