Help fouten voorkomen

Array

In de zorg is elke fout er een te veel. Zorgverleners letten daar op. Als patiënt kunt u ook een rol spelen bij het voorkomen van fouten. Door een goede voorbereiding. Als extra paar ogen en oren tijdens de behandeling. En door uw zorgverlener alles te zeggen dat u wilt. Zeker als u merkt dat iets bijna fout gaat . U staat niet alleen. Lees hier ervaringen van anderen, praktische informatie en handige tips.

Brochure
Leren van fouten, heet het boekje met praktijkverhalen van patiënten. Het zijn verhalen die aangeven dat een ongeluk in een klein hoekje zit. En dat je als patiënt moet opkomen voor je rechten. We zijn met zijn allen op weg naar veilige zorg, maar we zijn er nog lang niet. En kunnen nog steeds veel leren van (bijna) fouten in de zorg.

foutenDownload hier de brochure Leren van fouten: https://www.npcf.nl/images/stories/dossier/HelpFoutenVoorkomen/doc/Praktijkverhalen-Leren-van-fouten.pdf

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen