Roessingh ontvangt gift in kader spierziekte ALS

Array

Tijdens een benefietconcert in de katholieke kerk in Lonneker op 31 oktober jl. is een bedrag van € 5.517,66 opgehaald door drie koren. Dit bedrag komt deels ten goede aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie en deels aan de Stichting ALS voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheid ter voorkoming/genezing en behandeling van de progressieve spierziekte ALS. Reinout van Vliet, revalidatiearts in Roessingh, heeft de cheque in ontvangst mogen nemen. De gift zal binnen Roessingh worden ingezet voor het maken van een informatieve film over wat het leven met ALS inhoudt.

Het idee voor deze avond is ontstaan doordat drie koren, Popkoor Liberation, Het Overdagkoor Enschede en Vocal Group Just for Fun, werden geconfronteerd met de spierziekte ALS. Als koor leefde men mee, maar ze realiseerden zich ook dat zij langs de zijlijn staan. Daarom hebben zij hun stem als instrument ingezet om een bijdrage te kunnen leveren.
Reinout van Vliet heeft tijdens het benefietconcert een lezing gehouden over ALS en de impact van deze aandoening op patiënten, familieleden en zorgprofessionals.

Het gespecialiseerde ALS team van Roessingh begeleidt mensen met ALS en streeft ernaar om het leven van ALS-patiënten zo lang mogelijk zo comfortabel mogelijk te houden. Met deze gift wordt een informatieve film gemaakt die met name gebruikt zal worden voor scholing van zorgprofessionals, zoals thuiszorginstellingen en verpleeghuizen. Naast uitleg over de aandoening ALS zal ook worden ingegaan op zorgspecifieke items, die essentieel zijn voor de kwaliteit van leven en zorg van en voor ALS-patiënten.

Bron: Roessingh

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen