Scholen van Kentalis ontvangen predicaat Excellente School

Twee van in Noord-Brabant hadden vandaag alle reden voor een feestje; Kentalis Rafaël en Kentalis Talent ontvangen van de onderwijsinspectie het Excellente School. Talent is een school in Vught voor die of zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Rafaël is een school in Sint-Michielsgestel voor kinderen met een beperking in horen én zien.

Voorbeeld voor andere scholen
“Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Met het predicaat Excellente School krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen.

Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen”. Aldus de onderwijsinspectie. Naast het uitgebreide rapport van de jury zijn op een speciale website foto’s filmpjes en reacties te zien op de uitreiking van het predicaat: www.onderwijsinspectie.nl/excellentescholen2015.

Reactie van de scholen
Directeur Piet Wientjes van Rafaël: “Ik mag wel zeggen dat we dit als school verdiend hebben, na alles wat we de afgelopen 50 jaar geïnvesteerd hebben in het onderwijs voor kinderen met doofblindheid. Het is een erkenning van onze meerwaarde, zowel in Nederland als internationaal. We zijn supertrots!”.

Directeuren van Talent, Annet de Klerk, Wilco Kolbrink en Joan Brakel: ” We zijn met ons hele schoolteam natuurlijk hartstikke trots op dit bereikte resultaat!. Ook onze hartelijke felicitaties voor basisschool De Bolster in Sint-Michielsgestel, waarmee we de afgelopen drie jaren intensief en prettig hebben samengewerkt. Op naar de volgende drie jaar!”.

Meer informatie
– Kentalis Talent: www.kentalisonderwijs.nl/talent, twitter @KentalisTalent
– Kentalis Rafaël: www.kentalisonderwijs.nl/rafael, twitter @KentalisRafael
– Basisschool De Bolster: www.obsdebolster.nl, twitter @obsdeBolster

Over Kentalis
Kentalis is een landelijke organisatie op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs. Wij bieden mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid, een taalontwikkelingsstoornis of doofblindheid, diverse mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie.
Kijk voor meer informatie op een van onze websites:
– www.dewereldvankentalis.nl voor de historie van Kentalis,
– www.ikenkentalis.nl voor verhalen en filmpjes van leerlingen en cliënten,
– www.hoikentalis.nl voor informatie voor kinderen
– www.kentalis.nl voor een overzicht van onze dienstverlening,
– www.lerenbijkentalis.nl voor een overzicht van onze cursussen en opleidingen.

Onderwijs van Kentalis
Uitgangspunt van het onderwijs van Kentalis is dat een kind naar een reguliere school gaat en daarbij ondersteuning krijgt als nodig. De samenwerking met basisschool De Bolster is daarvan een voorbeeld. Het onderwijs van Kentalis wordt in verschillende vormen aangeboden, waarbij onderwijs op een speciale school, zoals Rafaël en Talent, een van de mogelijkheden is. Kijk voor voorbeelden op de website van Kentalis: www.kentalis.nl/Ik-wil-onderwijs.

Bron: Kentalis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen