St. Anna Ziekenhuis biedt bloedafname en diagnostiek in Gezondheidscentrum ‘Gestel Midden’ in Eindhoven

DiAnna, het diagnostisch centrum van het St. Anna Ziekenhuis, gaat samenwerken met Gezondheidscentrum Gestel Midden in Eindhoven. Dit in navolging van de eerder aangekondigde samenwerking met Gezondheidscentrum Hartje Eindhoven. Als onderdeel van de samenwerking wordt vijf dagen per week een bloedafnamepost gerealiseerd.

Daarnaast is er een eerstelijns diabetesdienst beschikbaar en ondersteunt DiAnna de huisartsen met ‘point of care testing’; een methode om in de praktijk van de huisarts en dichtbij de patiënt laboratorium¬onderzoek uit te voeren.

‘Gestel Midden’ is onderdeel van de Clematis Gezondheidscentra en is lid van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH); een coöperatieve vereniging voor aangesloten huisartsenpraktijken. Huisarts Peter Meulesteen: “Op onze locatie in Gestel werkten we al regelmatig samen met de buitenpoli van het St. Anna aan de Antoon Coolenlaan. We hebben elkaar gevonden in een stukje ondernemerschap en in het streven om ketenzorg gezamenlijk op een praktische manier, dichtbij de patiënt, te organiseren.”
Darryl Telting, klinisch chemicus en coördinator DiAnna, is verheugd over de samenwerking. “Wij ondersteunen zorggroepen en huisartsen in ons werkgebied met diagnostiek, die wij sowieso binnen het ziekenhuis voorhanden hebben. De toekomst is om dit steeds meer via de huisartsen in de eerstelijn aan te bieden. Dat geldt ook voor chronische zorg, zoals een diabetes- en cardiovasculaire risicodienst. Onze diagnostiek wordt daardoor doelmatiger gebruikt. Op het moment dat patiënten doorverwezen worden van de huisarts naar het ziekenhuis voorkomen we kostbare dubbeldiagnostiek, we hebben dan alle gegevens al in huis.”

Bron: St. Anna Ziekenhuis