Nieuwe samenstelling bestuur NVPC

Array

Dr. Hinne Rakhorst, als plastisch chirurg verbonden aan Medisch Spectrum Twente in Enschede en Ziekenhuisgroep Twente in Almelo en Hengelo, is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Hij volgt prof. dr. René van der Hulst op. Naast een nieuwe voorzitter zijn nog twee nieuwe bestuursleden benoemd: Michiel Zuidam, verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam en Andrej Piatkowski de Grzymala, verbonden aan het MUMC+ in Maastricht en VieCuri in Venlo. Zij volgen Marleen Meesters – Caberg en Reinier Feitz op.

Hinne Rakhorst heeft zich eerder als bestuurslid gericht op het ontwikkelen en implementeren van het borstimplantaten registratiesysteem, dat in april vorig jaar live ging. Als nieuwe voorzitter van de NVPC wil hij de lijn van zijn voorganger van der Hulst voortzetten. Rakhorst: “De vereniging is flink in beweging, die energie wil ik erin houden. We leggen met alle betrokken partijen inmiddels de handen op elkaar in Nederland, om te gaan voor de beste zorg voor patiënten. Dat was vroeger ondenkbaar.

We gaan voor zo min mogelijk administratieve lasten, zetten kwaliteitskaders en –registers op, moeten investeren in infrastructuur en kwaliteitsmedewerkers inzetten om een nodige inhaalslag te kunnen maken in de zorg. Hoe meer we kennis centraal delen en met elkaar samen werken, ook binnen ons vakgebied en met andere specialisten, hoe meer we van elkaar leren en samen verder komen. Denk aan innovatieve behandelingen, kwaliteitskaders, kostenbesparing enzovoort. We moeten af van het lokale hokjes denken en toe naar meer gezamenlijkheid, een soort maatschap Nederland. Dat is mijn ideaal en daar heb ik een aantal ideeën voor die ik zeker de komende periode zal uitwerken.”

René van der Hulst heeft zich als voorzitter de afgelopen twee jaar met succes hard gemaakt voor het verstevigen van de relaties van de vereniging met overheidsinstanties. Een van zijn speerpunten daarbij was de vergoeding van noodzakelijke plastisch chirurgische ingrepen terug te brengen in het basispakket. Van der Hulst: “Dankzij de onderhandelingen met Zorginstituut Nederland (ZIN) en minister Schippers lijkt vergoeding op korte termijn in zicht voor onder andere ernstig overhangende oogleden. Het is nu wachten op advies van ZIN aan de minister op basis van het voorstel dat wij hebben voorgelegd.” Andere behandelingen en indicaties, zoals correcties na extreem gewichtsverlies, vragen om meer tijd en overleg met de minister en ZIN vanwege de complexiteit. Van der Hulst: “We zijn blij met het feit dat we met elkaar om tafel zitten en inmiddels gezamenlijk steeds verder een stap in de goede richting kunnen zetten.”

Het nieuwe bestuur van de NVPC bestaat uit dr. Hinne Rakhorst, dr. Marc Mureau, dr. Michiel Zuidam, dr. Andrej Piatkowski de Grzymala en drs. Cees IJsselstein.

Bron: NVPC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen