Aankondiging subsidieoproep Biomarkers voor Gezondheid en Voeding

Array

Het JPI-HDHL heeft vandaag in samenwerking met de Europese Commissie een transnationale subsidieoproep gelanceerd op het gebied van Biomarkers voor Voeding en Gezondheid.

Deze subsidieoproep richt zich op het ontwikkelen en valideren van biomarkers voor voeding en gezondheid. Het gaat daarbij om voedingsinname, voedingsstatus, bewegingsgerelateerde gezondheid, voedings-gerelateerde gezondheid en het ontstaan van voedingsgerelateerde ziekten. De subsidieoproep is vanaf 16 februari 2016 te vinden op de website van het JPI HDHL.
ZonMw participeert namens Nederland in deze internationale subsidieoproep.
JPI Healthy Diet for a Healthy Life
In het Joint Programming Initiative Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDHL) werken 25 landen samen om de beschikbare onderzoekscapaciteit en middelen op het gebied van voeding, beweging en gezondheid efficiënter in te zetten en gezamenlijk grote maatschappelijke problemen op dit terrein aan te pakken.

Meer informatie

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen