Ruim 3350 medewerkers TSN Thuiszorg houden hun baan

Array

3350 van de 12.000 medewerkers van het failliete TSN Thuiszorg behouden onder dezelfde arbeidsvoorwaarden hun baan bij Thuiszorgorganisatie Buurtzorg en andere zorgaanbieders. Dat staat in een verklaring van de bewindvoerders van het bedrijf dat eind november uitstel van betaling moest aanvragen. De medewerkers kunnen aan de slag bij Buurtzorg Nederland of bij een andere aanbieder. De bewindvoerders maakten niet precies bekend met hoeveel en welke gemeenten een overeenkomst is.
Buurtzorg Nederland. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten liet donderdag weten dat het aantal is gebaseerd op “de huidige informatie van gemeenten”. De bewindvoerders verwachten nog reacties van andere gemeenten.

De VNG zegt dat “de continuïteit van de relatie tussen hulpverlener en cliënt blijft bestaan” en de thuiszorgers behouden hun arbeidsvoorwaarden. Bewindvoerders Daniels en Van der Hel tonen zich tevreden over dit voorlopig resultaat. “Het is mooi dat dit is bereikt door een constructieve opstelling van veel betrokken partijen.” Buurtzorg Nederland deed daarop het aanbod om 7.500 medewerkers van het noodlijdende TSN over te nemen, zo’n driekwart van het oude bedrijf. Dat aantal werd later bijgesteld naar tussen de vijtienhonderd en vierduizend.

Voor de overname van het werk had Buurtzorg als voorwaarde gesteld dat de gemeenten daar volgens het bedrijf voldoende voor zouden betalen; meer dan 21 euro per uur. Juist vanwege die voorwaarde hebben ook een aantal gemeenten het bod van Buurtzorg donderdag geweigerd, waaronder grote steden als Apeldoorn en Utrecht. Apeldoorn zegt 40.000 euro extra kwijt te zijn als Buurtzorg dat werk zou overnemen.

Naast Utrecht en Apeldoorn hebben bijvoorbeeld Woudenberg, Nijmegen, Winterswijk, Doetinchem en Losser aangegeven niet in te gaan op het aanbod van Buurtzorg. Volgens de bewindvoerders hebben 99 van de 137 gemeenten de knoop inmiddels doorgehakt. Enkele gemeenten hebben ook aangegeven in zee te gaan met concurrenten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen