Novo Nordisk trots op 2e plek op de lijst van Best Workplaces in Nederland

0
359

Na een prachtige eerste plek in 2015, is de Nederlandse vestiging van Novo Nordisk, het grootste diabetesbedrijf ter wereld, trots dat zij ook dit jaar weer hoog in de lijst staat. Met een tweede plek behoort zij ook in 2016 tot de allerbeste werkgevers van Nederland. De lijst van Best Workplaces van Nederland werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Great Place to Work® gala. De lijst is samengesteld op basis van onderzoek naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties, waarbij zowel de inbreng van werknemers als een evaluatie van het werkgeversbeleid worden gebruikt om de uiteindelijke ranking te bepalen.

“Novo Nordisk heeft een prachtige missie, om diabetes de wereld uit te helpen en tot het zo ver is iedereen die leeft met deze chronische aandoening de hoogst mogelijke kwaliteit van leven te bieden,” zegt Algemeen Directeur dhr. Sanne Groenemeijer. “Wij werken daar met zijn allen keihard aan. Ik vind het fantastisch om te zien dat die missie en de manier waarop wij werken zo wordt gedragen en gedeeld in de organisatie. Daar word je echt trots van, ieder jaar weer.”

“Het is een enorme eer als je bedrijf zo hoog gewaardeerd wordt door de eigen medewerkers,” zegt Inge Ernst, HR Directeur, die bovenal trots is op de vooruitgang die Novo Nordisk blijft boeken: “In de feedback vanuit de eigen organisatie was bijvoorbeeld te lezen dat de communicatie vanuit het management dit jaar een aanzienlijke sprong gemaakt heeft in de waardering. Zelfs als je al best place to work bent, kun je nog verbeteren. Niet stilzitten dus, maar blijven ontwikkelen.”