Lareb monitort nieuwe NOAC edoxaban

Array

Bijwerkingencentrum Lareb volgt sinds 1 maart 2016 NOAC edoxaban (Lixiana®) via Lareb Intensive Monitoring (LIM). Patiënten die voor het eerst edoxaban ophalen bij de apotheek krijgen een uitnodiging om zich aan te melden voor LIM. Het doel van het onderzoek is het verzamelen van ervaringen van gebruikers, zodat er meer informatie beschikbaar komt over eventuele bijwerkingen. Dit kan bijdragen aan betere behandeladviezen en veilig gebruik van NOACs. Apixaban (Eliquis®), dabigatran (Pradaxa®) en rivaroxaban (Xarelto®) maakten al langere tijd deel uit van de monitoring. Binnenkort volgt op MedicijnBalans meer informatie over edoxaban.

Lareb. Antistollingsmiddel edoxaban gevolgd met LIM. 22 februari 2016.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen