Novo Nordisk ontvangt special award “Zorgen” bij Great Place to Work gala

Array

Na een prachtige tweede plek op de lijst van Best Workplaces, is de Nederlandse vestiging van het diabetesbedrijf Novo Nordisk ook verrast met een special award op het Great Place to Work® gala. Novo Nordisk kreeg de special award in de categorie ‘Zorgen’, onder andere vanwege het uitgebreide gezondheidsprogramma dat het bedrijf uit Alphen aan den Rijn aan haar medewerkers aanbiedt, NovoHealth.

“Novo Nordisk is het grootste diabetesbedrijf in de wereld,” zegt Algemeen Directeur dhr. Sanne Groenemeijer. “Dat brengt grote verantwoordelijkheden mee, naar de hele maatschappij, maar zeker óók naar de eigen medewerkers. Al sinds het ontstaan van Novo Nordisk, ruim 90 jaar geleden, heeft het Deense bedrijf heel veel aandacht voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van zijn medewerkers.”

“Ik krijg wel eens de vraag of wij zoveel aandacht voor gezondheid hebben omdat wij een diabetesbedrijf zijn,” zegt Inge Ernst, HR Directeur. “En natuurlijk is het zo dat wij een voorbeeldfunctie ervaren. We kunnen niet waarschuwen voor de gevaren van te weinig lichaamsbeweging en dan zelf niets doen om lichaamsbeweging te stimuleren. Maar wat minstens zo belangrijk is voor Novo Nordisk, is de diepgewortelde overtuiging dat goede gezondheid bijdraagt aan het wellbeing van de medewerker, zowel op het werk als in het privéleven. Wij zijn er trots op dat we daar met NovoHealth een bijdrage aan kunnen leveren!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen