Novo Nordisk ontvangt special award “Zorgen” bij Great Place to Work gala

0
670

Na een prachtige tweede plek op de lijst van Best Workplaces, is de Nederlandse vestiging van het diabetesbedrijf Novo Nordisk ook verrast met een special award op het Great Place to Work® gala. Novo Nordisk kreeg de special award in de categorie ‘Zorgen’, onder andere vanwege het uitgebreide gezondheidsprogramma dat het bedrijf uit Alphen aan den Rijn aan haar medewerkers aanbiedt, NovoHealth.

“Novo Nordisk is het grootste diabetesbedrijf in de wereld,” zegt Algemeen Directeur dhr. Sanne Groenemeijer. “Dat brengt grote verantwoordelijkheden mee, naar de hele maatschappij, maar zeker óók naar de eigen medewerkers. Al sinds het ontstaan van Novo Nordisk, ruim 90 jaar geleden, heeft het Deense bedrijf heel veel aandacht voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van zijn medewerkers.”

“Ik krijg wel eens de vraag of wij zoveel aandacht voor gezondheid hebben omdat wij een diabetesbedrijf zijn,” zegt Inge Ernst, HR Directeur. “En natuurlijk is het zo dat wij een voorbeeldfunctie ervaren. We kunnen niet waarschuwen voor de gevaren van te weinig lichaamsbeweging en dan zelf niets doen om lichaamsbeweging te stimuleren. Maar wat minstens zo belangrijk is voor Novo Nordisk, is de diepgewortelde overtuiging dat goede gezondheid bijdraagt aan het wellbeing van de medewerker, zowel op het werk als in het privéleven. Wij zijn er trots op dat we daar met NovoHealth een bijdrage aan kunnen leveren!”

BRONNovo Nordisk
Vorig artikelKwaliteit mondzorg loopt drastisch gevaar
Volgend artikelLareb monitort nieuwe NOAC edoxaban
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.