Amphia benoemt hoogleraar Orthopedie Denise Eygendaal

Benoeming Denise Eygendaal als hoogleraar Orthopedie bevestigt inzet Amphia voor patiëntenzorg, onderwijs en wetenschap

Sinds 1 maart 2016 is Breda een bijzonder hoogleraar rijker. En bijzonder is het zeker. Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg van Amphia, is de eerste vrouwelijke hoogleraar Orthopedie van Nederland. Deze benoeming heeft zij gekregen aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Als orthopedisch chirurg richt Eygendaal zich op aandoeningen aan de armen, met name van de elleboog. De komende jaren begeleidt zij als promotor artsen in opleiding die onderzoek doen naar sportgerelateerde aandoeningen aan de elleboog. Eygendaal: “Ik ben enorm vereerd met deze toekenning. Het voelt als een bevestiging dat wij met de vakgroep Orthopedie op de goede weg zitten. De investering in innovatie, wetenschap en kwaliteit van zorg én de keuze om ons te specialiseren werpt zijn vruchten af”.

Toparts
Eygendaal is dé elleboogspecialist binnen de orthopedie. Ze heeft veel energie gestoken in het opzetten van landelijke nascholing over de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen rond de elleboog. Daarnaast geeft ze veel cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. Ook andere orthopeden sturen vaak patiënten naar haar door. Ze behandelt veel topsporters en heeft samen met de tennis- en turnbond richtlijnen opgesteld voor maximale belasting van jonge sporters. Ze is daarnaast nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder- en Elleboogchirurgie. In 2013 ontving ze de Anna Prijs voor uitmuntend wetenschappelijk werk en de bijbehorende opleidingsfuncties op het gebied van de elleboog. Haar collega’s roemen haar om haar enorme kennis en gedrevenheid. Dit heeft ertoe geleid dat zij in 2014 werd verkozen tot Toparts.

Amphia zet in op gezondheidswinst
Samen met de andere veertien leden van de vakgroep Orthopedie van Amphia zet Eygendaal zich in om voor iedereen die zij ziet gezondheidswinst te behalen. Dat kan zijn door zich te richten op preventie en het voorkomen van blessures, door nauwe samenwerking met fysiotherapeuten en andere behandelaars kritische ingrepen te voorkomen of een behandeling in de vorm van een operatie. Alle orthopeden binnen de vakgroep Orthopedie van Amphia hebben een specialisme. Zij zijn gespecialiseerd in aandoeningen aan knie en heup, voeten en enkels, schouder, hand-pols, wervelkolom of kinderorthopedie. Hierdoor krijgen alle patiënten de beste zorg voor de betreffende aandoening. Die deskundigheid wordt ook door opleidingsinstellingen gewaardeerd: Amphia Orthopedie mag jonge artsen opleiden tot orthopeed. Amphia is een van de weinige ziekenhuizen in Brabant die deze toewijzing hebben gekregen.

Bron: Amphia Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen