Samsungs echoscopie-technologie Crystal Vue erkend in toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift

Met Crystal Vue gemaakte foetale diagnose gekozen tot Beeld van de Maand door tijdschrift voor verloskunde en gynaecologie

  • Betere diagnose dankzij Crystal Vue-technologie
  • Duidelijke visuele verschillen tussen zachte delen en botten
  • Praktijkvoorbeeld van prenatale diagnose met Samsung echoscopie siert cover van UOG

De echoscopietechnologie Crystal Vue van Samsung is door het wetenschappelijke tijdschrift Ultrasound in Obsterics & Gynecology uitgroepen tot Beeld van de Maand. Beelden die zijn gemaakt met de nieuwe Crystal Vue echoscopietechnologie staan op de voorpagina van het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift voor de gezondheidszorg voor vrouwen. Het is tevens het officiële tijdschrift van de internationale organisatie voor verloskunde en gynaecologie (ISUOG).

Het maart-nummer van UOG (jaargang 47, editie 3) bevat een praktijkvoorbeeld van Dr. Christoph Lees, professor aan de afdeling Chirurgie & Kanker binnen de Faculteit der Geneeskunde van het Imperial College in Londen. Lees maakte met het diagnostische ultrasound systeem WS80A en de Crystal Vue-technologie van Samsung twee voorbeeldfoto’s van het rib en de wervelkolom die voor prenatale diagnose zijn gemaakt. Deze foto’s zijn door het blad UOG verkozen tot Beeld van de Maand.“Het werken met Crystal Vue toont ons dat er nieuwe mogelijkheden zijn voor het maken van prenatale beelden, in het bijzonder van het skelet, maar ook van zachte delen zoals het gezicht en hersenen”, schrijft professor Lees in zijn artikel. “We zijn in staat om zeer gedetailleerde beelden te maken die specifieke informatie verschaffen over de contouren van de ribben en over mineralisatie.”

Erkenning
“We zijn blij dat de nieuwste technologie van Samsung is erkend in een vooraanstaand wetenschappelijk tijdschrift als een nieuwe beeldende manier van diagnostiek die meer klinische waarde kan bieden voor de gezondheid van vrouwen”, zegt Hoon Chung, President Samsung Electronics Benelux. “We blijven nieuwe functies ontwikkelen voor de toonaangevende displaytechnologie en software van Samsung om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van de vrouw en de foetus, en om het vertrouwen in diagnoses te vergroten.”

Meer inzicht met betere beelden
Crystal Vue is een innovatieve 3D rendering-technologie die gedetailleerde informatie geeft om de interne en externe delen van de foetus of baarmoeder te onderzoeken. De beelden laten duidelijke verschillen zien tussen zachte delen van het lichaam en botten. Deze extra morfologische informatie helpt om meer te begrijpen van de patiënt en de foetus.

Crystal Vue werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens het 25e ‘World Congress on Ultrasound in Obstretics and Gynecology’ dat in oktober 2015 in Canada is gehouden. De technologie is geïntegreerd in de WS80A echoscoop van Samsung die nu wereldwijd verkrijgbaar is. In Nederland wordt de WS80A verkocht via Biomedic.

Kijk voor het artikel in de UOG op http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/uog.15800/full

Meer gedetailleerde informatie over de Crystal Vue en WS80A vindt u op http://www.samsungmedison.com/micro/WS80A_with_Elite/main.jsp

Bron: Samsung