Roessingh organiseert Nederlands Vlaams Dwarslaesie congres

Array

Op zaterdag 9 april organiseert Roessingh namens het Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap (NVDG) het dwarslaesiecongres in de Grolsch Veste. Dit congres staat geheel in het teken van het thema: “Wat beweegt je? Het revalidatieteam achter de hand”. Er worden zo’n 350 bezoekers verwacht. Inschrijving is inmiddels gesloten en was op uitnodiging. Op deze dag zijn de leden van de Dwarslaesie Organisatie Nederland en uit Vlaanderen uitgenodigd en tevens alle ooit gerevalideerde dwarslaesiecliënten van Roessingh. Zij kunnen op deze dag de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dwarslaesierevalidatie bekijken.

Tijdens dit congres zijn er in de ochtend plenaire presentaties van onder andere leden van het Roessingh dwarslaesieteam onder leiding van drs. Ellen Maas, revalidatiearts Roessingh, paralympisch kandidaat Linda van Impelen en prof.dr. Thomas W.J. Janssen, Chair, Amsterdam Rehabilitation  Research Center.

In de middag zijn er interactieve workshops op het gebied van onder andere arm-hand revalidatie en arm-hand chirurgie, communicatie hulpmiddelen en creativiteit. Alles draait deze dag rond het thema ‘Wat beweegt je’ in de breedste zin van het woord. Tevens is er een uitgebreide informatiemarkt waar een 18-tal organisaties de bezoekers informeren over hun activiteiten op het gebied van ondersteuning van mensen met een dwarslaesie. Een aantal van deze partijen zijn: Hollister, Ortho Medico, Coloplast, Medtronic, Sunrise Medical en rdgKompagne.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen