St. Anna Ziekenhuis organiseert Dag van de beroerte

Hoe herken ik een beroerte? Kan ik iets doen om het risico op een beroerte te verkleinen? Welke zorgverleners komen op mijn pad als ik een beroerte heb gehad? Op de Europese dag van de Beroerte, dinsdag 10 mei, besteedt het St. Anna Ziekenhuis uitgebreid aandacht aan deze vragen tijdens een interactieve informatiemarkt van 10.00 tot 15.30 uur.

Programma
Tijdens de informatiemarkt kunnen geïnteresseerden het pad volgen dat men doorloopt bij een beroerte. Onderweg wordt informatie gegeven door verschillende afdelingen van het St. Anna Ziekenhuis, patiëntenverenigingen en thuiszorgorganisaties. Wat zijn de verschijnselen, welke onderzoeken en behandelingen kunt u verwachten, welke afdelingen in het ziekenhuis zijn betrokken, maar ook hoe het verder gaat na opname in het ziekenhuis. Ook kunnen bezoekers ervaren hoe patiënten na een beroerte leren omgaan met beperkingen bij spreken en lopen. En er wordt aandacht besteed aan een gezonde leefstijl om een beroerte zo veel mogelijk te voorkomen.

Het volledige programma en een overzicht van aanwezige deskundigen en organisaties op deze dag vindt u op www.st-anna.nl/dagvandeberoerte.

De toegang tot deze dag is gratis. U hoeft zich niet aan te melden

Wat is een beroerte?
Ieder jaar worden 46.000 mensen getroffen door een beroerte. Een beroerte, ook wel een Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd, is een ‘ongeluk’ in de bloedvaten van de hersenen. Bij een beroerte knapt een bloedvat in de hersenen (hersenbloeding) of raakt het verstopt (herseninfarct). In beide gevallen wordt de bloedvoorziening naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt beschadigd.

Bron: St. Anna Ziekenhuis