App ‘Mijn Oplossingen’ biedt uitkomst bij jouw probleem

Array

We kennen het allemaal wel. Af en toe loop je ergens op vast in je leven. Vaak kun je een probleem of uitdaging zelf oplossen, maar soms heb je net dat beetje extra hulp nodig. Hoe fijn zou het zijn als jouw oplossingen voor jouw problemen en uitdagingen op je smartphone zouden staan, op het moment dat jij ze nodig hebt? Een app die precies aansluit op jouw persoonlijke behoeftes.

App ‘Mijn Oplossingen’
De webbased app, ontwikkeld door cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en het eLAB bij GGzE, biedt uitkomst. ‘Mijn Oplossingen’, mede mogelijk gemaakt door Fonds Psychische Gezondheid, is gratis voor iedereen beschikbaar.

Psychische nood
Als je psychisch in nood bent, kun je in veel gevallen rekenen op hulp van een behandelaar. Maar wat als er geen behandelaar in de buurt is? Waar is dan je ruggensteun? Dit is een situatie die helaas vaker voorkomt dan wordt gedacht.

Vanuit de hulpverlening worden er standaardoplossingen aangeboden in de vorm van een zogenaamd ‘signaleringsplan’. Een ‘signaleringsplan’ is een lijst (op papier) met standaard oplossingen voor een psychisch (kritieke) situatie. Deze oplossingen worden later in het behandeltraject op maat gesneden. Dit werkt goed ….. zolang je jouw ‘signaleringsplan’ bij de hand hebt als je in nood verkeert of als je je, op het moment dat je hulp nodig hebt, jouw oplossingen kunt herinneren.

Hoe fijn zou het zijn als jouw persoonlijke oplossingen voor jouw uitdagingen in het leven op je smartphone beschikbaar zouden zijn? Op het moment dat jij ze nodig hebt? En zou het niet fijn zijn, als je ook zelf eigen, dus op maat gesneden, oplossingen kunt toevoegen? Oplossingen in tekst, maar ook in beeld, geluid en kleur! Want niet alle oplossingen werken voor iedereen. We zijn immers allemaal anders.

Co-creatie
De app ‘Mijn oplossingen’ is ontwikkeld in co-creatie met cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en het eLAB van GGzE. ‘Mijn oplossingen’ is een webbased app die gratis op elk type smartphone of tablet met een internetverbinding te benaderen is. Een app waarin jouw oplossingen altijd beschikbaar zijn, anytime, anywhere.

Alleen voor cliënten?
Is de app alleen bedoeld voor cliënten? Nee zeker niet! Iedereen kan de app gebruiken, ongeacht of je ergens hulp bij nodig hebt, ergens mee wilt beginnen of juist ergens mee wilt stoppen. Voorbeelden zijn angst, depressieve gevoelens, dwanggedachten, maar ook stoppen met roken of afvallen. Als jij zelf, alleen of samen met iemand anders, tips of oplossingen hebt bedacht die jou helpen bij een probleem of uitdaging, kun je de app gebruiken.

En je privacy?
Natuurlijk hecht je veel waarde aan je privacy. Daarom zijn alle gegevens die jij in je app invoert enkel en alleen door jou te benaderen via jouw account. Een ander, bijvoorbeeld een hulpverlener of een medewerker van het beheer van de app, kan niet bij jouw gegevens! Wil je je gegevens toch delen, dan moet je de app in het bijzijn van iemand anders openen en de informatie in de app aan deze persoon tonen. De app biedt geen mogelijkheid tot delen.

 

App uitproberen
Wil je de app meteen al proberen? Dat kan. Ga dan naar www.mijnoplossingen.nl en maak gratis een account aan. Wil je meer weten neem dan contact met ons op. We zijn trouwens erg benieuwd naar je ervaringen en misschien heb je nog wel tips voor ons! Die kun je kwijt bij Freena  Eijffinger, [email protected].

 

Fonds Psychische Gezondheid en GGzE
Deze app is tot stand gekomen dankzij Fonds Psychische Gezondheid en GGzE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen