99-plussers delen hun geheim in een bijzonder boek

Array

Waarom worden sommige mensen zo oud? Hebben ze een geheim of is het een kwestie van geluk? Deze vraag legden de artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra voor aan tien vitale eeuwelingen. De gesprekken die hieruit voortvloeiden resulteerden in het boek ’99+ Een geheim … of geluk?’. Het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s van Ben Vulkers. De opbrengsten van het boek gaan volledig naar onafhankelijk medisch wetenschappelijk onderzoek bij ouderen.

In tien bijzondere, totaal verschillende verhalen vertellen de 99-plussers over hun leven, hun gezondheid en de naderende dood. Zo eet Jans Venema-Scholten (101) elke ochtend biest. Hendrik Roelofs (100) heeft geleerd niet te veel stil te staan bij het waarom. Inspirerend is het verhaal van de 103-jarige Leonora Johanna Pennarts-Elfferich die na een veelbewogen leven nog steeds hoopvol vooruit kijkt: ‘Kijk naar wat voor je ligt, vergeet wat achter je ligt, vooral de nare dingen.’ In het laatste en elfde hoofdstuk blikken de twee artsen terug op de gevoerde gesprekken: waarom zijn deze mensen zo oud geworden?

99plusRia Bremer over de geportretteerden in dit boek: ‘Om zo 99+ te mogen worden geeft hoop en werkt inspirerend en dit boek verdient een plekje bij velen.’
Jan Slagter: ’99+ Een geheim …of geluk? is een waardevol document met verhalen uit meer dan duizend jaar levenservaring, omlijst met prachtige, échte foto’s.
Henk Krol: ‘De beelden en de verhalen in ’99+ Een geheim… of geluk?’ geven een beeld van trots en zelfbewustzijn. Dit boekwerk is een regelrechte aanrader!’

De opbrengsten van dit boek gaan volledig naar onafhankelijk medisch wetenschappelijk onderzoek. Lees meer hierover op www.langerhansonderzoek.nl.

Officiële lancering
Het boek is al verkrijgbaar maar wordt op 28 april officieel gelanceerd in Waanders in de Broeren te Zwolle. Nanno Kleefstra en Hans van Hateren geven een toelichting op het onderzoek en het hoe en het waarom van het boek. Aanvang: 19.30 uur. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
Heeft u vragen? Stuur een email naar: [email protected].

Boekinformatie
Titel 99+ Een geheim … of geluk? | interviews Hans van Hateren, Nanno Kleefstra | foto’s Ben Vulkers | teksten Irene Seignette | vormgeving Jan Kees Visscher | hardcover | 112 pagina’s | formaat 302 x 249 x 16 mm | prijs € 24,95 | ISBN 9789082491401 | uitgever Uitgeverij Langerhans
Voor een impressie van het boek, kunt u ook de website bezoeken: www.99plus.nl.

Aanvragen recensie-exemplaren en beeldmateriaal
Voor meer informatie, afspraken voor interviews, recensie-exemplaren of het aanvragen van hoge resolutie foto’s kunt u contact opnemen met Uitgeverij Langerhans | 06 13 09 57 33 | [email protected].

Bron: Uitgeverij Langerhans

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen