Niet bewegen is het nieuwe roken

0
1579

Zitten Niet bewegen is het nieuwe roken.
Het kan niet genoeg gezegd worden: wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek: lichamelijk én geestelijk. En wie ziek is, wordt eerder beter door vooral te blíjven bewegen.

Lichamelijke activiteit is belangrijk voor je gezondheid en het wordt steeds duidelijker hóe belangrijk. Zitten mag niet meer; dat is ongezond. Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn. Dat stelt professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht.

Diverse start-up spelen in op deze problematiek en zoeken vormen om mensen met een zittend beroep meer te laten bewegen. Vandaag vond ik deze campagne van HOVR op Indiegogo.Ze hebben een concept bedacht waarbij je eenvouding bewegen kan toevoegen aan je statische werkplek.