Lucas en Arthur Jussen spelen voor Duchenne op 10 juni

0
779

Concert voor Duchenne – Benefietconcert in Concertgebouw vrijdag 10 juni 2016 20.15 uur
Over anderhalve week, op 10 juni, is het Duchenne Concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Benefietconcert met klassieke juweeltjes
De pianisten Lucas en Arthur Jussen, violiste Simone Lamsma, mezzosopraan Barbara Kozelj, philharmonie zuidnederland, het Nederlands Concertkoor en dirigent Per-Otto Johansson geven samen, geheel belangeloos, een uniek benefietconcert voor kinderen met de ongeneeslijke spierziekte Duchenne. Op vrijdag 10 juni stelt Het Concertgebouw de Grote Zaal ter beschikking voor deze bijzondere avond. Het programma bevat hoogtepunten uit de klassieke muziek, van componisten als Grieg, Mozart, Fauré, Rachmaninoff, Saint-Saëns en Bizet. De presentatie is in handen van Edwin Rutten.

Een betere toekomst voor kinderen met de spierziekte Duchenne
Duchenne Spierdystrofie is een tot op heden ongeneeslijke ziekte, waarbij door een fout in het DNA een eiwit ontbreekt in de spieren. Hierdoor wordt het spierweefsel afgebroken en neemt de spierkracht van alle spieren langzaam maar zeker af. De ziekte komt vrijwel uitsluitend bij jongens voor en heeft een progressief karakter. De meeste patiënten overlijden als jong volwassenen. De opbrengst van deze avond zal worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van Duchenne Spierdystrofie. Met als doel een betere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting voor Duchenne-patiënten.

Een prachtig programma: https://www.concertgebouw.nl/concerten/duchennebenefiet-10062016/10-06-2016 fantastische musici, presentatie Edwin Rutten en natuurlijk een geweldig goed doel 🙂 Gewone kaarten zijn te bestellen via concertgebouw https://www.concertgebouw.nl/concerten/duchennebenefiet-10062016/10-06-2016 en VIP arrangementen via dpp@euronet.nl

– Geef kinderen met spierziekte Duchenne een toekomst