Lucas en Arthur Jussen spelen voor Duchenne op 10 juni

Array

Concert voor Duchenne – Benefietconcert in Concertgebouw vrijdag 10 juni 2016 20.15 uur
Over anderhalve week, op 10 juni, is het Duchenne Concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Benefietconcert met klassieke juweeltjes
De pianisten Lucas en Arthur Jussen, violiste Simone Lamsma, mezzosopraan Barbara Kozelj, philharmonie zuidnederland, het Nederlands Concertkoor en dirigent Per-Otto Johansson geven samen, geheel belangeloos, een uniek benefietconcert voor kinderen met de ongeneeslijke spierziekte Duchenne. Op vrijdag 10 juni stelt Het Concertgebouw de Grote Zaal ter beschikking voor deze bijzondere avond. Het programma bevat hoogtepunten uit de klassieke muziek, van componisten als Grieg, Mozart, Fauré, Rachmaninoff, Saint-Saëns en Bizet. De presentatie is in handen van Edwin Rutten.

Een betere toekomst voor kinderen met de spierziekte Duchenne
Duchenne Spierdystrofie is een tot op heden ongeneeslijke ziekte, waarbij door een fout in het DNA een eiwit ontbreekt in de spieren. Hierdoor wordt het spierweefsel afgebroken en neemt de spierkracht van alle spieren langzaam maar zeker af. De ziekte komt vrijwel uitsluitend bij jongens voor en heeft een progressief karakter. De meeste patiënten overlijden als jong volwassenen. De opbrengst van deze avond zal worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van Duchenne Spierdystrofie. Met als doel een betere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting voor Duchenne-patiënten.

Een prachtig programma: https://www.concertgebouw.nl/concerten/duchennebenefiet-10062016/10-06-2016 fantastische musici, presentatie Edwin Rutten en natuurlijk een geweldig goed doel 🙂 Gewone kaarten zijn te bestellen via concertgebouw https://www.concertgebouw.nl/concerten/duchennebenefiet-10062016/10-06-2016 en VIP arrangementen via dpp@euronet.nl

– Geef kinderen met spierziekte Duchenne een toekomst

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen