Ondernemen in de zorg met hart voor de cliënt

Minister Schippers ontvangt eerste exemplaar “Goed, beter, best practices”
Zelfstandige klinieken bieden hoogwaardige, innovatieve, kwalitatieve medisch specialistische zorg met een duidelijke focus op de patiënt. Dat laten 34 inspirerende verhalen zien in het boek “Goed, beter, best practices” waarvan Minister Schippers morgen tijdens het Congres van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen. Het boek richt zich op de kracht van zelfstandige klinieken. Tijdens het congres wordt onder andere de rol van zelfstandige klinieken bij het in stand houden van hoogwaardige kwaliteit van zorg in krimpgebieden belicht.

Voor het eerst is het werk van zelfstandige klinieken gebundeld. Het boek “Goed, beter, best practices” met als ondertitel “kracht van klinieken” bevat 34 inspirerende verhalen waaruit blijkt dat ondernemerschap in de zorg positief bijdraagt aan de koploperspositie van Nederland op het gebied van zorg. Zelfstandige klinieken bieden hoogwaardige, innovatieve, kwalitatieve medische zorg. De drive die klinieken hebben om de zorg voor patiënten te verbeteren komt zichtbaar naar voren in de verhalen. Focus en kleinschaligheid zijn daarbij de voorwaarden voor succes. Ondernemerschap maakt de zorg beter. Het feit dat klinieken kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid meten en laten zien waar ze goed in zijn, geeft aan dat ze transparant willen zijn. Dat Minister Schippers tijdens het Congres van Zelfstandige Klinieken Nederland aanstaande donderdag 2 juni het boek in ontvangst zal nemen, is een hart onder de riem van de klinieken.

Zelfstandige klinieken dragen bij aan hoogwaardige zorg in krimpgebieden
Tijdens het congres vindt een rondetafelgesprek plaats met als thema “Terugloop in zorggebieden: de aanpak om de kwaliteit van zorg te borgen”. Het gesprek zal worden ingeleid door Rutger Batenburg van Zeelandcare en Igor Tulevski van CCN/Sionsberg (Friesland), directieleden van gespecialiseerde focusklinieken. Zij zullen uiteenzetten hoe klinieken kunnen bijdragen aan het in stand houden van hoogwaardige zorg in probleemgebieden waar de zorgvraag terugloopt. Zij gaan hierbij in op hun bijzondere werkwijze en wat zij daarmee bereiken.

Tijdens het ZKN Jaarcongres in CORPUS komen volop praktijkvoorbeelden aan bod die laten zien dat ondernemen in de zorg met hart voor de patiënt een belangrijke bijdrage levert aan kwalitatieve hoogwaardige zorg in Nederland. Zowel in gebieden met een hoge bevolkingsconcentratie als in minder dichtbevolkte gebieden.

Bron: ZKN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen