Drie leden raad van advies NZa benoemd

Pauline Meurs, Koen Harms en Xander Koolman zijn benoemd tot lid van de raad van advies bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Eerder werd prof. dr. Dirk Ruwaard al benoemd tot voorzitter van de raad van advies. Met de drie benoemingen is de raad van advies compleet.

Prof. dr. Pauline Meurs is hoogleraar Bestuur van de gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij doet onderzoek naar besturingspraktijken in de gezondheidszorg. Daarnaast is zij voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Koen Harms MSc is eigenaar en oprichter van CAIR, een startup die zich richt op het online organiseren van thuiszorg. Na het afronden van de studie Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft hij gewerkt bij Achmea. Na het doorlopen van het management traineeship was hij daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van verschillende innovaties in de zorg.

Dr. Xander Koolman is directeur Zorgprogramma aan het Talma Instituut aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is opgeleid als algemeen econoom en gepromoveerd in de gezondheidseconomie. Hij houdt zich met name bezig met institutionele belemmeringen voor doelmatige zorg. Daarnaast is hij als associate partner verbonden aan adviesbureau SiRM en adviseert zorgaanbieders, zorgverzekeraars en toezichthouders.

Hiermee is de raad van advies compleet. De raad van advies is een onafhankelijk adviseur van de raad van bestuur. Zij adviseert over strategische beleidsthema’s, de strategische agenda van de NZa en nationale en internationale ontwikkelingen die van belang zijn voor de NZa.

Bron: NZa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen