Franciscus Gasthuis & Vlietland vernieuwt laboratoriumapparatuur

Franciscus Gasthuis & Vlietland vierde op 3 juni de ingebruikname van nieuwe laboratoriumapparatuur op de Schiedamse locatie van het ziekenhuis. Tijdens een feestelijke bijeenkomst knipte huisarts Anja de Vries het lint voor de apparatuur door, waarna Mark Janssen, lid Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland, symbolisch de eerste buisjes bloed op de track (lopende band) plaatste. In Franciscus Gasthuis, de Rotterdamse locatie van het ziekenhuis, vinden nu voorbereidingen plaats om dezelfde nieuwe apparatuur daar in oktober 2016 in gebruik te nemen.

Buisje reist laboratorium door
Het klinisch chemisch laboratorium van Franciscus Vlietland is nu de trotse eigenaar van een zogenaamde ‘track-oplossing’. Dit betekent dat buisjes bloed op een soort lopende band (ketting) worden geplaatst, waarna de buisjes door het hele laboratorium kunnen reizen. Door een barcodesysteem slaat elk buisje af naar de juiste machine, die het bloed onderzoekt. Naast bloed wordt in het laboratorium ook urine en ander lichaamsvocht onderzocht. Dit doet Franciscus Gasthuis & Vlietland voor de vijf locaties van het ziekenhuis, maar ook voor veel andere zorginstellingen en huisartsen in de regio.

‘Sneller dan snel’
Tijdens de speeches vooraf aan de ingebruikname, nam huisarts Anja de Vries het woord, waarbij ze haar complimenten gaf: ‘de uitslagen van de onderzoeken zijn nu sneller dan snel, bijna eerder dan de aanvraag bekend’. Mark Janssen sprak zijn trots uit over de ‘extra inzet die medewerkers ruim een half jaar leverden om de ingebruikname mogelijk te maken’.

Filmpje
Via www.franciscus.nl is een filmpje te zien van de feestelijke ingebruikname van de apparatuur. Na de speeches arriveerden per buizenpost een schaar en enkele buisjes bloed. Huisarts Anja de Vries knipte het lint door, waarna Mark Janssen de buisjes in de machine deponeert.

Fotobijschrift: Mark Janssen, lid Raad van Bestuur, en huisarts Anja de Vries (rechts van hem) nemen op feestelijke wijze de nieuwe laboratoriumapparatuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland in gebruik.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland