Voortaan eVerwijzen naar Reade via ZorgDomein

Array

Huisartsen kunnen voortaan hun patiënten eVerwijzen via ZorgDomein naar Reade
Huisartsen kunnen met ingang van vandaag hun patiënten elektronisch via ZorgDomein naar Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, verwijzen. ZorgDomein biedt naast een helder overzicht van het beschikbare zorgaanbod van Reade op de hoofdlocaties Overtoom en Dr. Jan van Breemenstraat, ook inzicht in het zorgtraject, actuele toegangstijden, verwijscriteria en naslaginformatie voor de huisarts en patiënt. Het aanbod van Reade in de algemene ziekenhuizen in de regio groot Amsterdam is onder de vlag van het betreffende ziekenhuis opgenomen. Ruim 91% van de huisartsen in Nederland gebruikt de verwijsapplicatie ZorgDomein om patiënten door te verwijzen naar zorginstellingen.

Voordelen patiënt, verwijzer en zorginstelling

De huisarts kiest samen met de patiënt het best passende zorgaanbod. Vervolgens worden relevante patiëntgegevens automatisch uit het Huisartsen Informatie Systeem in de verwijsbrief van de huisarts opgenomen. Reade beschikt, door de koppeling tussen ZorgDomein en het eigen ZIS/EPD, direct over een goed leesbare verwijzing en alle benodigde informatie om een passend zorgtraject voor de patiënt te realiseren. De patiënt komt dankzij de opmaat gemaakte patiëntinformatie goed voorbereid en geïnformeerd op de juiste plek terecht. Alle benodigde informatie over de patiënt wordt beschikbaar gesteld voor de specialist, wat ten goede komt aan een kwalitatief consult zonder ruis. Zie voor meer informatie over de voordelen van ZorgDomein: www.reade.nl/zorgdomein.

ZorgDomein

Als zorgverlener wil je de beste zorg bieden aan je patiënten. Goede patiëntenzorg begint met heldere, veilige communicatie en behoeft een efficiënte, slimme manier van werken. Vanuit die visie ontwikkelt ZorgDomein al meer dan 15 jaar innovatieve, digitale oplossingen die communicatie en data-uitwisseling tussen verschillende zorgverleners mogelijk én makkelijk maken. ZorgDomein slaat daarmee een brug tussen verwijzers en het ziekenhuis, de geestelijke gezondheidzorg, zelfstandige behandelcentra, diagnostische centra, laboratoria en andere zorginstellingen. ZorgDomein biedt oplossingen voor: eVerwijzen, eDiagnostiek en eConsultatie.

Over Reade

Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Reade heeft twee hoofdvestigingen en een groot aantal nevenvestigingen in algemene ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. Ook wordt specialistische zorg aangeboden in diverse scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Door dit netwerk is de organisatie in staat de juiste zorg dichtbij huis van de cliënt aan te bieden. Reade levert daarnaast een onmisbare bijdrage aan de innovatie van de revalidatiegeneeskunde en reumatologie, en speelt een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Reade is de nieuwe naam voor de organisatie die in ontstaan uit de fusie tussen Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemeninstituut (JBI), en werkt intensief samen met VUmc.

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen