UM-onderzoeksinstituut M4I treedt toe tot Waters Centers of Innovation Program

Array

Het Maastricht MultiModal Molecular Imaging Institute (M4I) treedt op vrijdag 17 juni officieel toe tot het Waters Centers of Innovation Program. Deze feestelijke gebeurtenis wordt gemarkeerd met een ceremonie en symposium, getiteld ‘Translational Imaging MS: Molecular Pathology Towards Precision Medicine’.

Tijdens het symposium staan presentaties van internationale massaspectometrie-experts op het programma: Markus Stoekli (Novartis Institutes for BioMedical Research); prof. Klaus Dreisewerd (University of Münster); prof. Michel W.F. Nielen (Wageningen University); dr. Liam McDonnell (Leids Universitair Medisch Centrum) en prof. Zoltan Takats (Imperial College).

M4I
M4I bestaat uit twee divisies. De divisie Massaspectometrie, die onder leiding staat van universiteitshoogleraar Ron Heeren, verricht onderzoek met deze beeldvormingstechniek in drie medisch specialismen: oncologie, neurologie en cardiovasculaire geneeskunde. Massaspectometrie wordt toegepast om de locatie en concentratie in het lichaam vast te stellen van bepaalde moleculen, zoals eiwitten, vetten, peptiden en afbraakproducten van medicijnen. De metingen geven belangrijke informatie over het ziektebeloop en behandelmogelijkheden.

Personalized medicine

Massaspectometrie speelt een onmisbare rol bij de ontwikkeling van personalized medicine. Hiermee kan de moleculaire samenstelling van een tumor bepaald worden, wat maatwerkbehandeling voor individuele patiënten mogelijk maakt.

Het wereldwijd opererende bedrijf Water Corporation is leverancier van hoogwaardige laboratoriumapparatuur en marktleider in vloeistofchromatografie en massaspectrometrie. Met het Waters Centers of Innovation Program faciliteren zij het onderzoek van toonaangevende wetenschappers die bezig zijn met wetenschappelijke doorbraken op het gebied van gezondheid, life sciences, voedselveiligheid, milieubescherming, sportgeneeskunde etc.

Bron: Universiteit Maastricht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen