Vollenbroek geeft extra impuls aan wetenschap & innovatie ZGT

Array

Prof. Dr. Miriam Vollenbroek is sinds 1 juni werkzaam als wetenschapscoördinator bij het wetenschapsbureau van de ZGT Academie. In deze functie ondersteunt ze professionals in het ziekenhuis bij wetenschappelijk onderzoek en gaat ze aan de slag met zorg en technologie binnen ZGT.

Bij ZGT staat primair de zorg voor patiënten centraal. Professor Vollenbroek hoopt dat het wetenschappelijk denken op de werkvloer nog meer wordt ingebed zodat het niet meer weg te denken is uit het proces.

Dienstverlening aanpassen

Er zijn volgens haar volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een diabetespatiënt die zijn of haar levensstijl kan aanpassen via een app. Of aan een longpatiënt die gebruik kan maken van zorg op afstand zodat een bezoek aan een arts in het ziekenhuis niet altijd nodig is. “Ik wil daarbij wel benadrukken dat het niet alleen gaat om de technische tool maar dat het zorgproces ook moet worden aangepast als men overgaat op deze vorm van dienstverlening”, aldus prof. Vollenbroek.

Zorg en technologie

Naast haar baan bij ZGT is Miriam Vollenbroek hoogleraar Zorg op afstand aan de UT. Vanuit deze expertise gaat ze ook aan de slag met zorg en technologie binnen ZGT. Miriam Vollenbroek is bewegingswetenschapper. Na haar studie  Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen ging ze  werken bij  Roessingh Research and Development. Hier deed ze promotieonderzoek naar chronisch lage rugklachten. Ze kreeg haar doctoraat in 1999.

Vanuit haar functie binnen de ZGT Academie biedt zij ondersteuning aan medewerkers die onderzoek doen en/of moet doen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning bij het definiëren van onderzoeksvragen, de opzet voor het onderzoek, het creëren van een database of bij het analyseren van statistische data.

Innovaties in de zorg
Technologische Innovatie is één van de bouwstenen voor ZGT in 2020. ZGT is zich ervan bewust dat het noodzakelijk is om de komende jaren ingrijpende veranderingen en innovaties in de zorg- en dienstverlening te realiseren. De aanstelling van prof. Vollenbroek past dan ook perfect bij de uitdagingen van ZGT voor 2020.

Bron: ZGT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen