NZa keurt aanvraag fusieplannen AMC en VUmc goed

0
861
Nederlandse Zorgautoriteit () keurt aanvraag fusieplannen en goed

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vandaag de aanvraag van AMC en VUmc om bestuurlijk te mogen fuseren goedgekeurd. De NZa is van oordeel dat AMC en VUmc hun medewerkers, cliënten en overige stakeholders zorgvuldig hebben betrokken bij de voorbereiding van de bestuurlijke fusie. Daarnaast blijft bij de voorgenomen bestuurlijke fusie de cruciale zorg aan patiënten gewaarborgd. AMC en VUmc verwelkomen de goedkeuring van de NZa.

Het besluit van de NZa is één van de voorwaarden om bestuurlijk te kunnen fuseren. Nu de NZa een besluit heeft genomen, zullen AMC en VUmc zo spoedig mogelijk de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vragen om een mededingingsrechtelijk oordeel over de voorgenomen bestuurlijke fusie. De ACM onderzoekt dan of een bestuurlijke fusie tussen AMC en VUmc geen nadelige gevolgen heeft voor de concurrentie. De ACM liet in 2015 weten dat een eventuele fusie moet worden beschouwd als een vorm van concentratie en daarom moet worden voorgelegd.

Fusieplannen

Met de bestuurlijke fusie beogen AMC en VUmc 24 uur per dag en 7 dagen per week nog betere zorg te bieden, vooral door bundeling van krachten bij hoog-complexe zorg en minder vaak voorkomende ziekten. Daarnaast blijven ze in staat het volledige palet aan academische zorg en de daarmee verband houdende opleidingen in de groot-Amsterdamse regio, Noord-West Nederland, het Gooi en Flevoland te kunnen blijven bieden.

AMC en VUmc kunnen door de bestuurlijke fusie dure infrastructuur beter benutten, waardoor de doelmatigheid in het onderzoek en in de zorg zal toenemen. Tot slot zullen AMC en VUmc door hun samenwerking steeds beter internationaal onderzoek aantrekken en een ambitieuzer profiel realiseren. Dit is aantrekkelijk voor studenten en onderzoekers uit binnen- en buitenland en heeft potentieel een belangrijke spin-off voor de economie.

BRONVUmc
Vorig artikelDiabetesmedicijn gliclazide ten onrechte eerste keus
Volgend artikelZiekenhuizen bundelen krachten op het gebied van prostaatkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.