Twee atleten met een donorhart: Wouter Duinisveld (links) en Roy Lindelauf (rechts)

Triathlon met donorhart: “Ik wil leven. Heel graag.”

Roy Lindelauf deed mee aan de internationale triathlon, in Rotterdam. Het parcours liep langs het Erasmus MC, waar hij z’n donorhart ontving.

Kerngezond

Rond z’n 21e kreeg Lindelauf (39), uit Etten-Leur, plotseling te horen dat hij ziek was. “In mijn gedachten was ik kerngezond, en toen werd me verteld: je hebt een gedilateerde cardiomyopathie. Een hele mond vol.”

Stokoud

De hartspierziekte maakte een einde aan zijn korte droomcarrière als piloot. Hij had begrepen dat hij met z’n vergrote hart 50% kans had om de dertig te halen. Wat volgde, waren jaren vol ziekte, opnames, medicatie, intensive care. “Het leven van een stokoude man”, zegt hij.

Leven

In een interview met het AD vertelde hij: “Ik heb de angst om dood te gaan al jaren geleden achter me gelaten, maar ik wilde leven. Heel graag.” Lindelauf kreeg die kans in het Thoraxcentrum van het Erasmus MC, waar hij in 2014 een donorhart ontving. “Rotterdam. Heb er m’n hart aan verloren, mooier nog: ga er een nieuwe krijgen!” twitterde hij destijds.

Triatlon

In juli nam hij deel aan de Triatlon Championships Rotterdam 2016, een zware combinatie van zwemmen, fietsen en lopen. Zijn vriend, inspiratiebron en mede-atleet Wouter Duinisveld deed dezelfde triatlon. Ook met een donorhart.

Sprinten

Het parcours voerde door Het Park in Rotterdam, langs de Westzeedijk, met zicht op het Erasmus MC. Beiden ontvangen daar hun hart. Vanuit hun bed konden ze mensen in het groen zien wandelen, joggen, spinten. Nu deden ze dat zelf.

Puber

Naar eigen zeggen voelt hij zich met z’n nieuwe hart een puber en probeerde hij al z’n gemiste jeugdjaren in te halen. Stappen met vrienden, elke dag sporten, in een band spelen.

Rust

Hij heeft erg veel dates gehad, vertelde hij in het AD. Hij wilde de tijd dat z’n vrienden relaties en kinderen kregen geforceerd snel creëren. “Ik probeer nu wat meer rust te vinden.”

Twee atleten met een donorhart: Wouter Duinisveld (links) en Roy Lindelauf (rechts)

Twee atleten met een donorhart: Wouter Duinisveld (links) en Roy Lindelauf (rechts)


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen