Cao Zorgverzekeraars 2016-2018 definitief

Array

De achterbannen van zowel werkgevers als werknemers zijn akkoord met de voor de 2016 -2018. Daarmee is deze cao definitief. De cao heeft een looptijd van 24 maanden: van 1 juli 2016 tot 1 juli 2018. De lonen worden in deze periode drie maal structureel verhoogd: met 0,5% per 1 oktober 2016, met 1,5% per 1 januari 2017 en met 1,5% per 1 oktober 2017.

Belangrijkste afspraken

Naast de loonsverhoging vormen een studie naar de wachtgeldregeling, een pilot arbeidstijden en nieuwe initiatieven met betrekking tot inzetbaarheid de belangrijkste aanpassingen binnen de nieuwe cao.

De afspraken worden verwerkt in de cao-tekst. De nieuwe cao komt naar verwachting in de loop van september beschikbaar en wordt gepubliceerd op de site van Zorgverzekeraars Nederland.

Kijk voor meer informatie over de kersverse cao het nieuwsbericht van ZN van 5 juli jongstleden.

Bron:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen